Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dauphiné: Martin wint, Clement dertiende

Woensdag 05 juni 2013

Elite men - Tony Martin heeft de vierde etappe van de Dauphiné gewonnen. De wereldkampioen tijdrijden bleef Rohan Dennis (tweede) maar liefst 47 seconden voor in de 32 kilometer lange rit tegen de klok. Verder hield alleen Chris Froome (derde) de schade beperkt tot binnen de minuut.

Stef Clement (Blanco) gaf als nummer dertien in de uitslag 2 minuut en één seconde toe op Martin. “Ik kon niet sneller”, zei Clement. “Mijn doel was top tien. Dat heb ik niet gehaald, maar ik kan niet zeggen dat ik een slechte tijdrit heb gereden. Dit was meer een tijdrit voor de echte powerboys.” De Blanco-renner van de 25ste naar de negende plaats in het algemeen klassement. “Dat is ook iets waard. Ik bekijk het van dag tot dag, maar ik ben niet van plan gas terug te nemen. Morgen verwacht ik vuurwerk, maar ik probeer zo lang mogelijk mee te zitten. Het klimmen gaat de laatste tijd erg goed. Ik heb er veel op getraind en mijn gewicht is nu ook ideaal om omhoog te rijden.”

Ten Dam redelijk tevreden
Blanco-kopman Laurens ten Dam werd 55ste. "Ik heb een aantal belangrijke klassementsmannen als Contador, Rodriguez en Rolland achter me gehouden, maar er zaten er ook nog heel wat voor me. Morgen begint de echte strijd tussen de klassementsrenners."

Foto (c): ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl