Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild naar brons op EK Scratch

Donderdag 20 oktober 2016

Track - Kirsten Wild heeft ook op de tweede dag van het Europees Kampioenschap op de baan in Saint Quentin en Yvelines een medaille behaald. De Overijsselse won brons op het onderdeel scratch.

Wild hoefde in de sprint voor het zilver alleen Elinor Barker voor te laten gaan. Het goud ging naar de Litouwse Ausrine Trebaite, die een solo bekroonde met de Europese titel. Wild was woensdag Europees kampioene in de afvalkoers. "Ik kan leven met dit resultaat" zei Wild na afloop. "Het was een lastige koers. Ik had het gevoel dat ik mijn verantwoording nemen moest en af en toe in actie moest komen. Ik denk dat een aantal rensters als opdracht had gekregen om niet te veel te doen en dan wordt het lastig. Maar ik voelde me goed en ik denk dat het een spannende koers was."

Bondscoach Peter Schep was na afloop tevreden over de inzet van zijn baanploeg. "De achtervolgingsploeg presteerde super in hun tweede rit. Het is jammer dat ze net naast het brons grepen, maar ik ben erg trots op deze prestatie en tijd. De teamsprintsters verliezen op een tiende, dat is heel zuur, maar dit optreden toont wel de potentie aan van deze dames. Kirsten Wild was te veel favoriet in dit peloton. Ze heeft haar verantwoording genomen. Ondanks het vele werk verovert ze toch een medaille."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl