Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selectie TeamNL voor Nations Cup Baan Hong Kong

Woensdag 13 maart 2024

Track - Bondscoaches Mehdi Kordi (sprint) en Nick Stòpler (duur) hebben de selectie bekend gemaakt waarmee zij aantreden bij de eerste UCI Nations Cup op de baan in Hong Kong (15-17 maart). De wedstrijd is het eerste mondiale toernooi van 2024 richting de Olympische Spelen van Parijs.

De baansprinters hebben een geslaagd trainingskamp op de piste in het Noorse Stavanger achter de rug en zijn klaar voor de eerste internationale confrontatie sinds het zo succesvol verlopen Europees Kampioenschap op de thuisbaan in Apeldoorn van januari. Bij de mannen komen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland uit op de sprint, keirin en teamsprint. Op het laaste onderdeel komt uiteraard ook starter Roy van den Berg in actie. Bij de vrouwen rijden Steffie  van der Peet en Hetty van de Wouw sprint, keirin en teamsprint en is Kyra Lambarink op dat laatste onderdeel de startster.

Op de duuronderdelen komen Marit Raaijmakers (madison en omnium) en Lisa van Belle (madison en afvalkoers) in actie. De mannen uit de duurselectie slaan deze Nations Cup over na een trainingskamp op hoogte in Colombia. Zij komen in Milton (Canada)in actie.

 Sprintonderdelen Mannen:

Sprint: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland 

Keirin: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland 

Teamsprint: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland 

Sprintonderdelen Vrouwen:

Sprint: Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw

Keirin: Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw

Teamsprint: Kyra Lamberink, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw

Duuronderdelen vrouwen:

Madison: Marit Raaijmakers en Lisa van Belle

Omnium: Marit Raaijmakers

Afvalkoers: Lisa van Belle

Foto: © Sportfoto Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl