Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Braspennincx zesde in keirinfinale Apeldoorn

Zaterdag 12 november 2016

Track - Shanne Braspennincx is zesde geworden op het onderdeel keirin bij de wereldbekerwedstrijden in Apeldoorn. De Arnhemse ging als winnares van de tweede ronde naar de eindstrijd, maar kwam niet in de buurt van de medailles.

De winst ging naar de Oekrainse Basova. Braspennincx werd gisteren tweede op de teamsprint met Kyra Lamberink. "Ik zette iets te laat aan in de finale. Ik versnelde met nog een ronde te gaan, maar toen waren de anderen al begonnen aan hun sprint. Dat gebeurt in een split second, maar kun je eigenlijk niet meer rechtzetten. Ik begin eigenlijk de sprint liever ook niet op kop, maar het gebeurde zo. Het is voor mij belangrijk om weer veel wedstrijden te rijden. Dit was mijn tweede keirin na mijn hartoperatie, ik mis nog wat ritme. Maar ik ben blij met de rest van mijn keirintoernooi en dat ik de finale gehaald heb. Wat er ingezeten had als ik wel eerder versneld had, durf ik niet in te schatten. Ik was wel aardig kapot."

 

Lamberink eindigde op haar beurt op de 500 meter als vierde, ook haar plek in de kwalificatie. Ze reed twee keer sneller dan haar voormalige persoonlijk record. "Daar ben ik heel blij mee, maar je gaat natuurlijk toch hopen dat er een medaille inzit als je er zo dichtbij bent. Maar de Spaanse die in de kwalificatie net voor me eindigde, ging in de finale een stuk harder. Daardoor zat een medaille er niet in, maar ik ben heel bij met de ontwikkeling die ik door gemaakt heb de afgelopen tijd."

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl