Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Podium lonkt voor Havik en Stroetinga in Amsterdam

Zaterdag 10 december 2016

Track - Op de vierde avond van Six Day Amsterdam kwam pas laat op de avond tekening in de strijd. Na gisteravond staan Yoeri Havik en Wim Stroetinga, dankzij een klinkende zege, op een podiumplaats. De Belgen Kenny de Ketele en Moreno leiden nog met een ronde voorsprong.

De Ketele: ,,We pakken gelukkig genoeg punten in de overige onderdelen, waardoor we een voorsprong houden. Maar ik merk dat de Nederlanders iedere dag een stukje sterker worden.’’

Havik en Stroetinga waren in de sprint veruit de sterkste. Het leidde tot enthousiasme bij Havik: ,,Je ziet dat de Duitsers een grotere versnelling reden. Daardoor waren ze in het begin van de week sneller, maar je merkt nu dat ze moe worden. Het is bovendien mooi dat we het publiek mee hebben. Het was vanavond uitverkocht en je merkt toch dat je dat stimuleert.’’

De avond had makkelijk omgedoopt kunnen worden tot Ladies Night. De Britse Elinor Barker, olympisch kampioene op de ploegachtervolging, leidt het klassement.

In het sprinttoernooi staat Jeffrey Hoogland na vier avonden op de tweede plaats. De Duitser Maximilian Levy leidt. Het verschil tussen de sprintkanonnen is zes punten: 25 om 31.

 

Six Day Amsterdam, stand na de vierde avond

 1. Kenny de Ketele – Moreno de Pauw (BEL) 435 punten

Op 1 ronde:

2. Leif Lampater – Marcel Kalz (DUI) 385 punten

3. Yoeri Havik – Wim Stroetinga (NED) 325 punten

4. Pim Ligthart – Jens Mouris (NED) 302 punten

5. Christian Grasmann - Maximilian Beyer (DUI) 249 punten

Op 2 ronden:

6. Tristan Marguet – Claudio Imhoff (ZWI) 357 punten

Op 3 ronden:

7. Marc Hester – Jesper Morkov (DEN) 300 punten

8. Niki Terpstra – Raymond Kreder (NED) 264 punten

Op 4 ronden:

10. Nick Stöpler – Roy Pieters (NED) 214 punten



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl