Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint NK achtervolging en scratch

Zaterdag 17 december 2016

Track - Kirsten Wild was ook op de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap op de baan een zege geboekt: de  Overijsselse veroverde eerst het goud op het NK individuele achtervolging en won later ook de scratch.

In de finale van de achtervolging bleef zij Marjolein van 't Geloof voor. In de strijd om het brons won Michelle de Graaf ten koste van Bianca Lust. Wild won op vrijdag samen met Nina Kessler de koppelkoers. Wild rijdt ook de scratch later op de dag. "Ik heb wel wat op reserve gereden, wilde in de kwalificatie vooral een finaleplaats afdwingen. Ik mocht dus ook tweede worden, maar werd eerste. In de finale startte Marjolein hard en ben ik daarin mee gegaan in de hoop haar een beetje te demotiveren. Ik kwam puur voor de titel - voor het omnium telt deze discipline niet meer mee - en ben blij dat het gelukt is ook vandaag te winnen."

Op de scratch was ze vervolgens ook succesvol. Alle favorieten lieten zich opmerken in een poging weg te komen, alleen of in een groep, maar uiteindelijk liep alles samen op zes ronden voor het einde. Wild bleef ook dit keer Marjolein van 't Geloof voor. Nina Kessler werd derde. Wild hoorde voor de tweede keer op één dag het Wilhelmus voor zich spelen. "Er was weinig tijd tussen de onderdelen, maar zoiets zit ook tussen de oren. Ik maak me er niet meer druk om. Natuurlijk ben ik niet in mijn besten doen, maar ik kreeg aan het einde van de scratch na een levendige wedstrijd de afloop die ik wilde: een sprint. Al had het me ook wel leuk geleken als het gelukt was met een groepje weg te rijden."

Foto: © Sportfoto

De medailles van de tweede dag



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl