Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Michel Kreder Nederlands kampioen puntenkoers

Zaterdag 17 december 2016

Track - Michel Kreder is in Apeldoorn Nederlands kampioen op de puntenkoers geworden. De prof van Roompot-Oranje Peloton nam samen met Mike Schoonderwoerd een ronde en zag zijn leidende positie niet meer bedreigd.

Het zilver ging naar Patrick Bos, terwijl Melvin van Zijl brons veroverde. Van Zijl was vrijdag goed voor een nationale titel op de scratch.

Voor Michel Kreder was het een lang gekoesterde droom om deze titel te behalen. "Mijn broer Raymond heeft hem al twee keer gewonnen, maar mij was het nog nooit gelukt. Ik rijd in de winter graag op de baan in de zesdaagsen en op het NK als dat in het programma past. Voor mij was dit een doel. Ik had al een paar keer geprobeerd rond te rijden, maar kreeg de ruimte niet. Totdat daar opeens die ene kans kwam. Toen ik de ronde had en de twintig bonuspunten was het een kwestie van punten blijven scoren. Zo lukte het dan toch om deze titel te winnen."  Kreder heeft als volgende doel de strandrace Langevelderslag en mikt ook op succes in de Cadel Evans Great Ocean Road Race waar hij met Aqua Blue Sport gaat rijden. "Ik ben hard aan het werk om daar goed genoeg te zijn om een rit te kunnen winnen. Het lijkt erop dat ik qua conditie en vorm goed op schema zit."

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl