Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld Omloop Het Nieuwsblad mannen

Donderdag 09 februari 2017

Nieuws - De Omloop Het Nieuwsblad voor de mannen heeft zowel Lotto-Jumbo (waar Lars Boom met ambitie start) als Roompot-Oranje Peloton aan het vertrek. Van alle WorldTour-teams meldden alleen Movistart, Dimension Data en UAE Abu Dhabi zich af voor de Belgische openingsklassieker.

Roompot veroverde één van de tien startplekken voor pro continent teams net als Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Veranda's Willems-Crelan en Veranclassic Aquaproject uit Vlaanderen en Aqua Blue Sport, Israel Cycling Academy, Fortuneo-Vital, Direct Energie en Cofidis. 

Het startschot van de mannenwedstrijd is bij 't Kuipke, de finishlijn is getrokken op de licht hellende Emile Clauslaan. De renners krijgen dertien hellingen en tien kasseistroken voorgeschoteld, waarbij de Molenberg terug is als laatste helling op 35 kilometer van de streep. De renners zullen in totaal drie keer over de kasseien van de Haaghoek dokkeren. Daartussen komen ook de Donderij, de Ruiterstraat, de Karel Martelstraat en de Holleweg voor in het stuk. Na de beklimming van de Molenberg als laatste hellingen moeten de renners in de laatste rechte lijn naar de finish nog over de Paddestraat, de Lippenhovestraat en de Lange Munte. Tussen de twee passages van de Haaghoek (na 51km en na 107km) dendert het peloton over de Leberg, de Berendries, Tenbosse, de Eikenmolen, de Muur van Geraardsbergen/Kapelmuur en de Valkenberg. Nadien volgen nog de Kaperij, de Kruisberg, de Taaienberg, de Eikenberg, de Wolvenberg, nogmaals de Leberg en op 35km van de eindmeet de Molenberg.

Vrouwen

De vrouwen krijgen negen hellingen op het menu. Het parcours met negen hellingen (Nokereberg, Tiegemberg, Kluisberg, Cote de Trieu, Paterberg, Kortekeer, Ladeuze, Wolvenberg en Molenberg ondergaan omzeggens geen wijzigingen. Enkel de kasseien van de Mariaborrestraat in Etikhove is een nieuw ingepaste strook. De 35 slotkilometers worden op hetzelfde parcours als de mannen verreden.

Deelnemersveld vrouwen

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl