Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Zevenheuvelen slaat nieuwe weg in

Dinsdag 05 december 2023

Nieuws - De Omloop der Zevenheuvelen wordt in twee andere competities opgenomen in 2024, dat blijkt uit de conceptkalender van de KNWU.

De Gelderse wedstrijd maakt met de mannenrace deel uit van de clubcompetitie, de vrouwenkoers behoort tot de topcompetitie. In het verleden behoorde de wedstrijd tot de U23 Road Series (mannen) en Women's Cycling Series (vrouwen).

De wedstrijd is voorzien voor 7 juli.

De organisatie laat weten: “Ons wedstrijdprogramma grossierde tot nu toe vaak nog niet in vrouwenkoersen. Dat geluid klonk weleens vanuit onze volgers, maar dat vonden we zelf ook vervelend; onze datum kwam vaak gewoon niet goed uit met de nationale vrouwenkalender. Nijmegen is een hele inclusieve stad met heel veel fietsende vrouwen. Alles wat Nijmegen de laatste jaren heeft voortgebracht aan wielerprofs, rijdt in het vrouwenpeloton. Denk aan Maud Oudeman en Eva van Agt (beiden Visma-Lease a Bike), Esmee Peperkamp (Team DSM Firmenich-PostNL) en Femke de Vries (GT Krush Rebellease). Daarom past het heel goed bij dit evenement om ook eindelijk een vrouwenkoers van hoog niveau toe te voegen. We zijn daarom erg blij dat het is gelukt om onderdeel te worden van de AGU Topcompetitie Vrouwen. Zo kunnen we blijven aantonen dat ons wedstrijdparcours enorm geschikt zou zijn om eens het NK Wielrennen. “

In de AGU Topcompetitie Vrouwen vormt de Omloop der Zevenheuvelen in 2024 de finalekoers in een competitie van vijf wedstrijden met verder de Zuiderzeeronde (7/4), de EPZ Omloop van Borsele (20/4), de Luba Ladies Classic (8/6) en de Wielerdag Roden (9/6).

Clubcompetitie mannen

Terug van weg geweest bij de Omloop der Zevenheuvelen: Clubcompetitie voor mannen. In 2018 en 2019 was dat al het geval, maar daarna zocht de organisatie het een stapje hogerop in de U23 Road Series. In 2022 en 2023 maakte de Omloop der Zevenheuvelen deel uit van deze Nederlands/Belgische beloftencompetitie. “In 2024 geven we prioriteit aan een mooie vrouwenkoers van hoog niveau. Daar past dan nog wel een herenkoers op clubcompetitieniveau naast, maar geen U23 Road Series die een langere wedstrijdafstand vereist”, licht de organisatie de keuze voor de Clubcompetitie voor mannen toe.

Foto: © CyclingOnline.nl

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl