Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU zet zwaargewicht op clubsupport en fietsstimulering

Woensdag 22 november 2023

Nieuws - Na een interne sollicitatieprocedure wordt Henk van Beusekom, op dit moment werkzaam als manager wedstrijdsport bij de KNWU, bij de Nederlandse wielerbond aangesteld als manager Clubsupport en Fietsstimulering. De functie van manager Clubsupport en Fietsstimulering is een nieuwe functie binnen de KNWU. Op korte termijn zal een vacature manager Wedstrijdsport worden uitgezet.

Henk van Beusekom is allesbehalve een onbekende binnen de KNWU of de wielersport. Hij is al meer dan 25 jaar werkzaam bij de KNWU, kent alle geledingen van de wielersport ‘van binnen en van buiten’ en weet als geen ander wat er speelt bij de wielersport.

Manager Clubsupport en Fietsstimulering

Henk is verheugd om op korte termijn aan de slag te gaan als manager Clubsupport en Fietsstimulering bij de KNWU. “Ik heb er zin in om een verdere bijdrage te mogen leveren aan het versterken van onze aangesloten wielerclubs, het bonkende hart van de Nederlandse wielersport. Deze clubs draaien op vrijwilligers en vormen in de lokale samenleving een sterk bindmiddel. Maar een wielerclub heeft het tegenwoordig niet altijd even gemakkelijk. Het verenigingsleven verandert in razend tempo en het is een uitdaging om in te spelen op veranderende behoeften van de wielersporter. Ik wil me graag inzetten om de clubs te ondersteunen en meer jeugd op de fiets te krijgen. 

Naast het versterken en het ondersteunen van wielerclubs en het stimuleren van fietsen is hij ook verantwoordelijk voor (de invulling van en de samenwerking met) de regionale infrastructuur en het accommodatiebeleid.

Foto: © Sportfoto Henk van Beusekom (rechts)  

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl