Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU laat CyclingClassNL bondscoaches leveren

Dinsdag 16 januari 2024

Nieuws - Vanaf 2024 maakt CyclingClassNL actief deel uit van de opleidingspiramide van de KNWU. Dat betekent onder andere dat CyclingClassNL de functies van hoofdcoach talentontwikkeling en bondscoach junioren voor jongens en meisjes gaat uitvoeren.  

Een onafhankelijke commissie vanuit de KNWU blijft verantwoordelijk voor het vormen van de verschillende selecties voor onder andere de nations cups en kampioenschappen. De commissie bestaat uit bondscoaches Loes Gunnewijk, Koos Moerenhout en Gerben de Knegt en technisch directeur van de KNWU: Wilbert Broekhuizen.

Daarnaast gaat de KNWU aan de slag met het invoeren van een onafhankelijke sporttechnische adviesraad voor CyclingClassNL, bestaande uit vertegenwoordigers van verenigingen, (pro-) continentale en World Tour teams. De sporttechnische adviesraad heeft het doel om met elkaar het vizier met betrekking tot talentontwikkeling op scherp te houden.

Tot dit seizoen waren Adriaan Helmantel (juinoren) en Loes Gunnewijk (junior-vrouwen) namens de KNWU werkzaam met de jongste categorieën die UCI-wedstrijden rijden. Een eerder initiatief om junioren onder CyclingClassNL te laten vallen werd na veel kritiek ingetrokken.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl