Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selectie WK Baan Hong Kong bekend

Donderdag 23 maart 2017

Track - Bondscoaches René Wolff (Sprint) en Peter Schep (Duur) hebben vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van 12 t/m 16 april in Hongkong, China. Opvallende afwezige is olympisch kampioene keirin Elis Ligtlee.

Bondscoach René Wolff vertelt waarom: "Elis Ligtlee ontbreekt op dit WK omdat ze nog niet genoeg prestatievermogen heeft kunnen opbouwen door haar blessureleed. Daardoor was de voorbereidingstijd te kort om op hoog niveau te komen. Voor Theo Bos gaat het erom om hij verder kan bouwen op zijn successen uit het verleden. Daarnaast heeft hij natuurlijk een medaille op de 1 km tijdrit te verdedigen. We hopen dat debutanten Harrie Lavreysen en Kyra Lamberink een geweldig eerste WK gaan beleven."

Sprintonderdelen:

Teamsprint mannen*

Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreijsen, Mathijs Büchli, Hugo Haak, Nils van ’t Hoenderdaal, Theo Bos

*In Hongkong wordt bepaald wie deelneemt aan de Teamsprint.

*Individuele sprint mannen

Theo Bos

 1 km mannen

Theo Bos

Keirin mannen:

*Matthijs Büchli

*Doordat Nederland te weinig punten heeft behaald dit seizoen op de Keirin is deelname onzeker. Nederland staat derde op de reservelijst achter Italië en Zuid-Korea. Bij toelating, zal Matthijs Büchli starten.

Teamsprint vrouwen

Laurine van Riessen, Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink

*In Hongkong wordt bepaald wie deelneemt aan de Teamsprint.

 

*Individuele sprint vrouwen

Laurine van Riessen

500m vrouwen

Kyra Lamberink

Keirin vrouwen

Laurine van Riessen, Shanne Braspennincx

Op de duuronderdelen wordt vooral veel verwacht van Kirsten Wild, zo vertelt bondscoach Peter Schep. "Kirsten Wild was al goed in Gent afgelopen week en is kanshebber op alle onderdelen. Meerdere kansen haalt ook de druk weg als een onderdeel eens minder loopt. Ik vind het knap dat ze na een druk jaar met de Olympische Spelen en WK weg in Qatar, weer op topniveau staat. Bij de mannen ligt de focus meer op de peloton-onderdelen en minder op de ploegenachtervolging. Dat betekent niet dat de verwachtingen van het team minder zijn. Ik verwacht nog steeds dat we in de buurt van de top 5 kunnen komen. De renners hebben een meer individuele voorbereiding getroffen net als vorig jaar in voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat liep tot de valpartij op de ploegenachtervolging in Rio gewoon heel goed. Voor de peloton-nummers zijn we geen topfavoriet, maar hebben voldoende kwaliteiten om te verrassen."

Duuronderdelen

Puntenkoers/Scratch/Omnium vrouwen

Kirsten Wild

Ploegachtervolging mannen

Dion Beukeboom, Roy Pieters, Roy Eefting, Jan Willem van Schip

Individuele achtervolging mannen

Dion Beukeboom, Jan-Willem van Schip

Scratch mannen

Wim Stroetinga

Omnium mannen

Roy Eefting

Koppelkoers mannen

Wim Stroetinga, Yoeri Havik



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl