Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selectie voor Ronde van Vlaanderen

Maandag 03 april 2017

Nieuws - Bondscoach Thorwald Veneberg neemt zaterdag met een KNWU-selectie deel aan de belofteneditie van de Ronde van Vlaanderen, een wedstrijd uit de UCI Nations Cup in deze leeftijdscategorie. De huidige Nederlands kampioen bij de profs Dylan Groenewegen won deze wedstrijd in 2014.

Afgelopen zondag was Nederland zeer succesvol in de elite- en junioreneditie van deze wedstrijd. Niki Terpstra stond namens Quick-Step Floors als nummer drie van de profwedstrijd op het podium, Maikel Zijlaard won in het shirt van zijn club Ahoy de juniorenversie.

Veneberg trekt de vergelijking met de sterke Quick-Stepformatie van Terpstra, een ploeg die in in de breedte sterk is. "We hebben sterke renners met verschillende kwaliteiten. Hoewel we snelle mannen in huis hebben als Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen en Bram Welten, hoeven we zeker niet op een sprint te wachten. We zullen aanvallend koersen en proberen vanaf het begin grip op de wedstrijd te krijgen en te houden. Ik verwacht dat we met dit team voor de winst kunnen mee spelen."

Selectie Ronde van Vlaanderen -23:

Pascal Eenkhoorn

Nils Eekhoff

Bram Welten

Marten Kooistra

Julius van den Berg

Fabio Jakobsen

 

Bondscoach: Thorwald Veneberg



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl