Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk winnares Healthy Ageing Tour

Zondag 09 april 2017

Women - Ellen van Dijk heeft de Healthy Ageing Tour gewonnen. De renster van Sunweb ging vanaf de eerste dag aan de leiding in deze Groningse etappekoers en zag de zege niet meer in gevaar komen tijdens de slotrit op Borkum.

Van Dijk won ook al in 2013 en 2016. 

De koers werd gekleurd door een vlucht van Roxane Knetemann (Nationale ploeg KNWU), Barbara Guarischi (Canyon-Sram) en Christine Majerus (Boels-Dolmans). Majerus kwam virtueel aan de leiding, maar Van Dijk's team Sunweb bracht de marge terug naar veilige proporties. Uiteindelijk werd de sprint gewonnen door Emilie Moberg (Hitec) voor Amalie Dideriksen en Lucinda Brand.

Ellen van Dijk hield het hoofd koel in de slotrit van de Healthy Ageing Tour. "We zijn hier met enkele jonge rensters, die voor het eerst een leiderstrui krijgen te verdedigen in een wedstrijd van dit niveau. Voor ons als team is dit ook een leerproces. Zaterdag maakte men het ons moeilijk, vandaag hielden we het hoofd meer koel. We hebben al vroeg een groep weg laten rijden in de wetenschap dat ze het lastig zouden krijgen in de finale. Bovendien wisten we dat we hulp zouden krijgen van de ploegen van de sprinters. Ik heb iedereen lang tot rust gemaand en op het laatst zijn we ervoor gaan rijden. Toen smolt hun voorsprong als sneeuw voor de zon." Van Dijk behaalde al haar derde eindoverwinning in deze ronde. "Deze wedstrijd is gemaakt voor mij natuurlijk. Met een tijdrit en een ploegentijdrit erin en verder vaak een harde koers op het vlakke. Ik ben heel blij voor mezelf maar ook voor dit jonge team dat we de eindzege hebben kunnen behalen. Nu richt ik me op de Ardennenklassiekers. Misschien zijn die te zwaar voor mij om te winnen, maar ik hoop er mijn bijdrage te kunnen leveren aan een sterke teamprestatie." 

Emilie Moberg moest tot de slotrit wachten op dagsucces, maar de renster van Hitec toonde zich op Borkum de snelste van het hele pak. "Ik houd van deze wedstrijd en rijd hem elk jaar, maar kon er nog nooit een etappe winnen. Het vertrouwen was echter groot. We hebben er voor gereden vandaag en het is mooi dat ik het af kan ronden.  Deze aankomst ligt me wel, het is  geen machtssprint, maar met die bochten is het ook een kwestie van goed positioneren. Het is heel lekker dat we deze ronde met een zege kunnen afsluiten, zo kunnen we tevreden naar huis."

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl