Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos wint ook in Vuelta

Dinsdag 30 april 2024

Women - Marianne Vos is dit seizoen niet te stuiten.  De Brabantse van Visma | Lease a Bike won de derde eappe in de Vuelta voor vrouwen.

In de sprint bleef La Vos Charlotte Kool en Oliva Baril voor.

Blanka Vas (SD Worx-Protime) blijft leidster.

Bij het ingaan van de sprint zat Vos uitstekend gepositioneerd. Gesterkt door haar ervaring ging de 36-jarige renster vervolgens precies op het juiste moment aan. Met meerdere fietslengtes verschil passeerde Vos vervolgens met de handen in de lucht de finishlijn. Precies achttien jaar na haar eerste triomf mocht Vos vandaag zege nummer 252 bijschrijven.

“Deze overwinning doet echt heel erg veel deugd”, vertelt Vos na haar vierde seizoenszege. “Gisteren staken we veel energie in de jacht op de zege, maar kwamen we door onfortuin helaas niet in de buurt. Vandaag besloten we opnieuw alles of niets te spelen. De meiden hebben vanaf minuut één het heft van de koers in handen genomen. Ik ben heel erg blij dat ik het op deze manier afmaak en daarmee de ploeg kan belonen voor al het harde werk. De motivatie blijft ook telkens weer heel erg hoog doordat we er met zijn allen als één ploeg keihard voor werken. We zijn dit seizoen lekker bezig. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”

Karlijn Swinkels blijft leidster in het bergklassement. 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl