Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oomen zet puntjes op de i richting Vuelta

Dinsdag 01 augustus 2017

Elite men - Sam Oomen heeft het gevoel klaar te zijn voor een eerste grote ronde, zo vertelt hij Cycling.be. Momenteel maakt de renner van Sunweb zijn opwachting in de Ronde van Polen voordat hij daadwerkelijk van start gaat in de Vuelta en Espana.  

“Ik heb natuurlijk geen idee hoe ik reageer op 21 dagen koers, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik denk dat vooral de derde week een grote ontdekkingstocht gaat zijn. Het langste dat ik heb gekoerst tot nu toe is negen dagen in de ronde van Zwitserland vorig jaar. Verder hoop ik van waarde te kunnen zijn voor Wilco Kelderman, die voor een klassement gaat in de Vuelta.” Veel wielervolgers zijn benieuwd waar dat allemaal kan gaan eindigen voor Sam Oomen. Zelf zegt hij geen idee te hebben tot waar zijn mogelijkheden reiken. “Aan klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije heb ik een speciaal gevoel overgehouden. Ik zou het heel mooi vinden om in die wedstrijden ooit echt mijn mannetje te kunnen staan. En verder kijk ik natuurlijk uit naar het ronde werk. Maar waar het allemaal kan eindigen? Geen idee. Ik doe mijn best , verleg mijn grenzen en werk altijd om het hoogst haalbare na te streven.” 

Sam Oomen vertelt verder over zijn seizoen tot nog toe, zijn ambities voor de verdere toekomst en over de steun die hij van Team Sunweb krijgt.

In de nieuwe Cycling.be ruime aandacht voor de Ronde van Spanje en de BinckBank Tour. Jasper Stuyven en Annemiek van Vleuten komen ook aan het woord. In de Nederlandse editie ook aandacht voor Mike Teunissen en Laura Smulders.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl