Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Zoete wint zilver op WK Baan Junioren

Woensdag 23 augustus 2017

Track - Mylène de Zoete heeft tijdens het WK voor junior-vrouwen op de baan in het Italiaanse Montechiari zilver behaald op de scratch achter de Italiaanse Martina Fidanza. Het WK voor junioren-vrouwen met verder Marit Raaijmakers uit Hippolytushoef en de Haagse Steffie van der Peet duurt tot en met zondag 27 augustus. De 18-jarige Naaldwijkse werd door bondscoach Peter Schep uitverkoren vanwege haar prestaties op het EK-baan in het Portugese Anadia.

Tekst: Dan Rolandus

"De uitverkiezing kwam voor mij als een volslagen verrassing"verklaarde de renster uit de Noord-Hollandse wielerstal van Beet-It/Schilders Volendam, die in Anadia brons veroverde op de individuele achtervolging en zilver op de ploegenachtervolging. "Het WK voor junioren zou gehouden worden in China, maar dat ging niet door. Ik heb vervolgens alles op het EK gezet en wilde me daarna focussen op het wegseizoen. Toen ik hoorde dat het WK-baan in Italië zou worden gehouden kreeg ik weer een beetje hoop. Italië is immers toch dichterbij dan China. Ik had me al helemaal gericht op het wegprogramma, rijd ook graag op de weg, maar toen Peter Schep mij drie weken vooraf aan het WK belde en vertelde dat we toch naar het WK zouden gaan, vond ik dat heel gaaf." 

Voorbereiding

Mylène de Zoete zal in Italië uitkomen op de onderdelen scratch, omnium en de koppelkoers. De koppelkoers zal zij rijden met haar ploeggenote Marit Raaijmakers. Het WK is onverwachts bij de Westlandse binnen gekomen. "De voorbereiding op het WK was niet ideaal. Marit en ik hebben op het laatst op de baan in Apeldoorn in groepsverband met de ouderen (onder wie Yoeri Havik en Jan Willem van Schip, DR) kunnen trainen en op de baan in Alkmaar samen met Marit Raaijmakers diverse keren op de Madison getraind (met Yoeri Havik, Christian Kos en gangmaker Dick de Haas, DR). Voor de rest heb ik met mijn trainer Cees den Toom aan krachttraining gedaan op de wielerschool (Wielerschool MB Body Fit in Mijdrecht, DR) en op de weg gereden."

Onbekend

Mylène de Zoete zal op het Velodromo di Montechiari voor de leeuwen worden gegooid, want zij heeft op de onderdelen scratch, omnium en de koppelkoers nooit eerder gereden. "Ik vind het allemaal moeilijk in te schatten, heb geen idee waar ik internationaal sta, heb deze onderdelen op Europees, laat staan op wereldniveau nooit eerder gereden" geeft de voormalige renster van Westland Wil Vooruit aan dat het baanwielrennen voor haar internationaal gezien nog in de kinderschoenen staat en dus van een onbeschreven blad is. "Ik ben het hele jaar op zowel de individuele- als de ploegachtervolging bezig geweest met de focus op het EK. Ik ken een paar Europese meiden, weet hoe enkele landen rijden en dat de Italiaanse meiden altijd goed en sterk voor de dag komen, maar dat is het wel. Dit alles neemt niet weg dat ik echt uitzie naar het WK. De baan in Montechiari is mij niet onbekend, want vorig jaar reden we daarop het EK. Ik vond het toen al gaaf en met teams uit de hele wereld wordt het nog gaver. Het voordeel is dat ik er onbevangen kan ingaan."Mylene de Zoete heeft de schroom na de zilveren plak nu wel van zich afgeschud.

Overstap

De juniore van H&F Schilders Volendam/Beet-IT kan getuige de podiumplaatsen in de Healthy Ageing Tour en de EPZ Tour in Borsele ook goed uit de voeten op de weg. ‘Ik ben blij met de tweede plaatsen in deze sterk bezette internationale etappekoersen’, besluit Mylène de Zoete die een tweede plaats in het Healthy Ageing Klassement achter Suzanne Meistrok (Restore Cycling) en een vijfde plaats in het KNWU regelmatigheidsklassement achter onder andere nationaal juniorkampioene Lorena Wiebes heeft te verdedigen. ‘Er zijn nog twee wedstrijden voor het HAT-klassement. Ik miste het Klimcriterium in Berg en Terblijt en ik weet ook niet zeker of ik er in de Watersley Sittard bij ben. Maar goed, qua koersen ben ik ook niet ontevreden, heb veel top-10 klasseringen behaald. Bovendien wordt er in teamverband hard gekoerst, leuk om te doen.’ De nationaal achtervolgingskampioene op de baan bij de junior-vrouwen en de nummer vier op het NK-weg in ’s-Heerenberg zal in 2018 de overstap maken naar de beloften. ‘Dat zal ongetwijfeld een grote overstap worden, maar ben benieuwd, kijk er naar uit. Ik hoop bij een team te komen dat uitkomt in de clubcompetitie (o.a. Jan van Arckel, De Jonge Renner en SWABO, DR). Ik heb het in elk geval heel goed naar mijn zin bij Beet-It, dus wie weet. Het uiteindelijke doel is een plaats bij een profploeg af te dwingen, daar doe je het voor, dus dat is wat ik wil. Maar nu eerst de uitdaging aangaan op het WK in Italië.’

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl