Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten: geen cross- maar wel baanambities

Woensdag 04 oktober 2017

Track - Annemiek van Vleuten nam zondag een vrijwillig modderbad in Gieten, waar de Geldersee mee deed aan de Superprestigecross. Het blijft bij dit optreden tussen de wereldtoppers voor de kersverse wereldkampioene tijdrijden.

"Ik gaf hier een lezing over omgaan met teleurstellingen, waar onder meer mijn val in Rio op de Olympische Spelen aan bod kwam. Ze vroegen of ik het startschot wilde lossen, maar dan ben ik ook sportief genoeg om mee te doen. Ik startte direct zonder verwachtingen. Ik ben laat begonnen met fietsen, heb wel eens een nationale cross in bijvoorbeeld Vorden gereden, maar mis de technische vaardigheden om hier werkelijk voor de winst mee te doen tussen de beste veldrijdsters van de wereld. Het publiek begreep gelukkig dat ik hier was als wegrenster en moedigde me aan. Ik heb er best van genoten, maar trof het hier bepaald niet met de modder. Mathieu van der Poel kwam al zeggen dat ik een mooie cross had uitgekozen om het eens te proberen."

Van Vleuten gaat de komende weken ook nog mountainbiken. Ze rijdt het NK MTB Marathon in Eijsden volgend weekeinde en waarschijnlijk ook nog de Hondsrugclassic. "Maar dat is allemaal voor de fun"riep ze in Gieten. "In tegenstelling tot mijn baanuitstapje van later deze maand. Op het EK in Berlijn ga ik kijken waar ik toe in staat ben tussen de specialisten op de individuele achtervolging. Daarna rijd ik ook nog een wereldbekerwedstrijd in Polen. Als het heel goed gaat, overweeg ik het WK op de baan in Apeldoorn te rijden."

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl