Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beat Cycling Team met ambities de baan op

Vrijdag 27 oktober 2017

Track - Beat Cycling Team presenteerde zich vandaag in Apeldoorn aan de pers. In de wereldbekers op de baan hopen Theo Bos, Matthijs Buchli en Roy van den Berg een eerste visitekaartje af te geven.

De persoonlijke doelen van de renners zijn daar te schitteren waar zij vandaag gepresenteerd werden: Omnisport. Op het WK Baan.

Het is uniek in Nederland: een commercieel baanteam. "We hebben het in 2005 ook geprobeerd, maar toen vonden we geen sponsor" herinnert Theo Bos zich. "Nu wordt het een omgekeerd concept: we hebben een team - gelieerd aan de club Beat Cycling - en hopen dat dit commerciële partijen aan zal spreken."

Offers moeten daarvoor ook gebracht worden. Bos reed in Japan in het keirincircuit om zijn portemonnee te spekken. "Bij Beat krijgen we (nog) geen salaris. Maar het initiatief spreekt me geweldig aan. Ik denk dat het ook goed voor de baansport is. We zorgen met én een KNWU-selectie én ons Beat-team bij de wereldbekers voor meer concurrentie. En omdat wij bij Beat rijden, kunnen anderen hun kans krijgen in de selectie."

Bos geeft wel toe dat het een kwetsbaar team is. "We zijn maar met drie, kunnen dus niet afwisselen tijdens het toernooi. En één geblesseerde zorgt ervoor dat er niemand rijden kan. Maar daar tegenover staat dat we wel zeer ervaren zijn en heel goed op elkaar ingespeeld. Roy is de perfecte starter en Matthijs en ik kunnen zowel als tweede of derde man fungeren."

Volgende week wacht de renners van Beat hun vuurdoop bij de wereldbeker in Pruskow, een week daarna rijden The Beast, The Blaze en The Boss in Manchester.

Foto: © Beat Cycling Team



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl