Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

In Polen wordt Nederlandse baangeschiedenis geschreven

Donderdag 02 november 2017

Track - Bij de wereldbekerwedstrijden in Polen wordt vanaf morgen Nederlandse baangeschiedenis geschreven. Buiten de sprintselectie van de KNWU komt met Beat Cycling Team ook voor het eerst een Nederlands commercieel baansprintteam in actie. Om het plaatje compleet te maken is Laurine van Riessen actief voor Matrix in Pruskow.

Beat Cycling brengt hun sprinters Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos in stelling. Van den Berg rijdt ook nog het sprinttoernooi, terwijl Buchli op de keirin actief zal zijn. Extra startplaatsen dus voor oranje. In het buitenland een al bekende ontwikkeling, in Nederland niet. Het is een goede zaak voor alle partijen menen Bos en Van Riessen.

Bos: "Voor het Nederlandse baanwielrennen is dit een heel goede ontwikkeling. Er krijgen meer sprinters van Nederlandse nationaliteit een kans. Bovendien stromen in de selectie nu weer meer jongens door, die kansen krijgen nu wij drie in de wereldbekers voor ons eigen team uitkomen. Die onderlinge competitie zal ons allen alleen maar sterker maken." Bos - die naast de teamsprint alleen de kilometer zal betwisten de komende maanden  en zich zo meer wil specialiseren - denkt dat het wellicht wel om een andere selectiemethode vraagt voor grote toernooien. "Ik denk dat we in navolging van het schaatsen kwalificatietoernooien moeten houden, waarbij er puur gekeken wordt naar tijden. Dat is de meest eerlijke manier om de beste renners naar een WK of Olympische Spelen te krijgen."

Ook Van Riessen - die voor Matrix in actie komt - ziet vooral voordelen. "In onze nationale sprintploeg krijg ik niet altijd de kans om bepaalde wedstrijden te rijden. Door mijn aansluiting bij Matrix kan ik nu als ik wil een sprinttoernooi rijden. Op die manier doe ik meer ervaring op, terwijl op hetzelfde moment in de nationale ploeg anderen dezelfde kans wordt geboden. Het lijkt me voor iedereen een prima situatie."

Foto: © Sportfoto Theo Bos



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl