Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe namen en nieuwe opzet Zesdaagse Rotterdam

Vrijdag 21 november 2014

Track - De Zesdaagse van Rotterdam heeft haar rennersveld versterkt met de komst van de Europees kampioenen Andreas Graf en Andreas Müller (Oostenrijk) en de vice-wereldkampioenen Kenny De Ketele en Jasper De Buyst (België).

Onder leiding van de nieuwe koersdirectie wordt bovendien een aantal vernieuwingen in het wedstrijdprogramma doorgevoerd, waardoor de renners op meerdere onderdelen kunnen schitteren en het publiek meer bij sport en spektakel wordt betrokken. “We willen een ferme wedstrijd en een zinderende avond wielersport voor het publiek”, aldus wedstrijdleider Michael Zijlaard. Samen met assistent-wedstrijd Peter Schep heeft hij het programma van de Rotterdamse Zesdaagse onder handen genomen. “Sport en vermaak staan nergens zo dicht bij elkaar als bij een zesdaagse. Binnen het oude format is alleen wel modernisering mogelijk. Dat zal je in Ahoy terugzien: een heldere wedstrijd met verschillende korte onderdelen, intermezzo’s en veel strijd.”

Koppelkoers en derny

 
De koppelkoers, die van oudsher het belangrijkste onderdeel van de zesdaagse vormt, krijgt concurrentie van de puntenkoers. In de Rotterdamse Six zullen de koppels namelijk niet alleen aan de bak moeten in ‘de grote jacht’, maar later op de avond ook nog eens vol in de beugels voor de puntenkoers, waar serieus meer punten te verdienen zullen zijn voor het algemeen klassement. “Daar maken we ons minder populair mee bij de coureurs”, aldus Peter Schep, zelf voormalig wereldkampioen Puntenkoers, “maar we willen nog meer sportief vuurwerk op de avond”. De bij het publiek populaire derny’s worden uit het programma gehaald en in een aparte ‘Derny Cup’ geplaatst. “Het is een specialistisch onderdeel, waar de topfavorieten nog wel eens verstek lieten gaan. Door het als apart klassement in te richten, zorgen we ervoor dat er meer strijd komt en andere jongens hier voor hun kans zullen gaan.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl