Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (20): Blaak naar wereldtitel ploegentijdrit

Vrijdag 19 december 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. Vandaag moment 20: Blaak naar wereldtitel ploegentijdrit.

Chantal Blaak gold als grote belofte in het vrouwenpeloton, maar raakte internationaal wat uit beeld toen ze in 2013 bij Team Tibco ging rijden. Een bewuste keuze om even een nieuwe omgeving op te zoeken en nieuwe motivatie te vinden. Dat ze dit seizoen bij Specialized-Lululemon terecht kwam, bleek sportief een zeer belangrijke impuls voor haar loopbaan. Vanaf het begin van het jaar draaide ze volop mee in de A-selectie van deze topformatie uit het vrouwenpeloton en wist ze de Drentse 8 en de wereldbekermanche in Vargarda op haar naam te schrijven. De kroon op haar seizoen plaatste ze in het Spaanse Ponferrada toen ze met haar team wereldkampioen ploegentijdrit werd en dus een gouden WK-medaille om haar nek gehangen kreeg. Een hoogtepunt in haar loopbaan tot nog toe.  De favorietenrol lag al bij haar ploeg. "Maar je moet het nog wel maar 'even' doen natuurlijk. We waren vandaag alle zes heel sterk en dat is zeker ook de basis van ons succes. Iedereen kan zijn steentje bijdragen en daardoor kunnen de anderen ook langer op adem komen in het wiel. Ik ben ook heel blij dat ik zelf goed kon mee draaien in onze trein en daardoor voor mijn gevoel het goud ook mede verdien.” Ondertussen werd bekend dat Blaak samen met ploeggenote Evelyn Stevens en sponsoren Specialized en Lululemon actief wordt bij het Boels-Dolmans Cycling Team.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl