Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oranje met ambities naar WK Baan

Dinsdag 10 februari 2015

Track - Nederland kan - een jaar voor de Olympische Spelen in Rio - met ambities afreizen naar het WK op de Baan, dat op 18 tot en met 22 februari in Frankrijk wordt gehouden. Met name Elis Ligtlee en Jeffrey Hoogland lieten zich positief opmerken in de wereldbekers.

De ontwikkeling van deze sprinters geeft ook een stimulans aan het onderdeel teamsprint, het onderdeel waarop olympische kwalificatie moet plaats vinden. Een andere kanshebster in de selectie van René Wolff en Peter Schep is Kirsten Wild, die op het olympische onderdeel omnium uit komt en de wereldbeker op dit onderdeel op haar naam bracht deze winter. Nederland doet op het WK niet aan alle onderdelen mee, tot en met volgend jaar is de ploegachtervolging voor vrouwen niet in beeld voor de KNWU. Bondscoach René Wolff hoopt dat zijn sprintselectie twee medailles kan halen in Frankrijk. "Met Elis Ligtlee en Jeffrey Hoogland hebben we kansen op eremetaal, maar onderschat ook Matthijs Buchli op de keirin en Hugo Haak op de kilometer niet" zei hij op een persbijeenkomst op Papendal.

Selectie

De selectie bestaat uit Elis Ligtlee, Shanne Braspennincx en Yesna Rijkhoff (sprintonderdelen), Kirsten Wild (omnium, scratch en puntenkoers), Nils van 't Hoendedaal, Matthijs Buchli, Hugo Haak, Jeffrey Hoogland (sprint), Wim Stroetinga, Roy Eefting, Tim Veldt, Dion Beukeboom en Roy Pieters (duuronderdelen). Bij de sprintende mannen wordt pas in Parijs beslist welke drie renners ingezet worden op de teamsprint.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl