Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligtlee: ‘WK-medaille eerst nog verdienen’

Woensdag 18 februari 2015

Track - Elis Ligtlee zette in alle drie de wereldbekerwedstrijden dit seizoen de snelste kwalificatietijd op de sprint neer. Twee keer wist ze dat te verzilveren met een podiumplek:  één keer werd ze derde, één keer won ze. Maar ze waant zich niet direct al de nieuwe wereldkampioene.

De bescheiden opstelling past volgens de Eerbeeks bij haar. De prijzenkast thuis is niet al ingericht op enkele WK-medailles of een regenboogtrui, ze waakt ervoor te hoog van de toren te blazen. “Ik heb van mijn prestaties in de wereldbeker natuurlijk wel veel vertrouwen van gekregen. Het is goed om te weten dat je de snelste tijd kunt rijden in de kwalificatie en dan vervolgens het in alle duels, die volgen, kunt afmaken. Dat leverde me brons op in Londen en goud in Cali. Door de ervaring van het rijden van wedstrijden tegen de beste sprinters ter wereld leer ik veel. Maar het is niet zo dat ik nu denk dat ik weer zover kom, een sprinttoernooi moet je duel voor duel bekijken. Niet  na het neerzetten van een snelle tijd direct al aan de finale denken. Op dit niveau word je op elk klein foutje afgerekend en kan die ook fataal zijn.”

Enorme stappen

Wel moet ze erkennen dat ze kandidaat is voor eremetaal.   ‘lk heb vooral de afgelopen winter enorme stappen gezet. Vorig jaar ging ik naar het WK zonder echte verwachtingen, waren er nog zoveel beter dan mij. Maar nu zou er iets moois in kunnen zitten.” Het WK begint vandaag voor haar met de teamsprint.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl