Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerpiste Omnisport opnieuw op slot

Zaterdag 04 april 2015

Track - De KNWU heeft na overleg met de bondscoaches op de baan besloten de trainingen op de wielerpiste in Apeldoorn per direct stop te zetten. Dat meldt De Stentor. Het is voor de tweede keer dat de wielerunie daar toe besluit en wel  om dezelfde reden: de splinters die bij valpartijen vrij komen zijn zo groot dat ze gevaar opleveren voor de renners.

Het verhaal in de regionale krant wordt bevestigd door betrokkenen. De beslissing werd genomen nadat op het WK Para-Cycling twee leden van de selectie aangepast sporten verwondingen opliepen. Bij het inrijden (op sprintsnelheid) vielen Yorick Bos en Tommy van den Eijnde, tijdens het toernooi zelf moest Haliegh Dolman afgevoerd worden met fikse splinters. “Splinters horen bij valpartijen op de baan, maar de grootte van deze splinters is van een andere orde en kan een gevaar opleveren voor onze sporters” zegt technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU er desgevraagd over. Dat betekent voor de wielerbond dat er per direct nieuwe trainingslocaties moeten worden gevonden, daarvoor zijn Alkmaar en eventueel buitenlandse banen in beeld. Bij een eerdere sluiting van Omnisport werd uitgeweken naar Sportpaleis Alkmaar.

Alle activiteiten gestaakt

Niet alleen de trainingen van de KNWU zijn stil gelegd, exploitant Libéma liet De Adelaar uit Apeldoorn weten alle activiteiten op de baan te schrappen. Veneberg hoopt dat de baan nu ook snel definitief wordt vervangen, wat eerst aan uitstel onderhevig leek te zijn omdat partijen het niet eens werden over de schuldvraag van het snelle aftakelen van de piste. Nu is door de recente valpartijen de discussie in een stroomversnelling gekomen.  Veneberg hoopt dat er nu ook snel stappen worden gezet. “Het zou mooi zijn als er snel begonnen wordt met de levering van het nieuwe hout, dat dan in Omnisport kan drogen en vervolgens gelegd kan worden.”  De UCI had de vergunning om internationale wedstrijden te houden in Apeldoorn laten lopen tot de slotdag van het wereldkampioenschap. Er mochten daardoor zeker al geen internationale wedstrijden meer verreden worden.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl