Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selectie voor EK Baan bekend

Vrijdag 02 oktober 2015

Track - Bondscoaches René Wolff (sprint) en Jabik-Jan Bastiaans (duuronderdelen) hebben vrijdag de Nederlandse selectie bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen. De kampioenschappen vinden plaats van 14 tot en met 18 oktober in Grenchen, Zwitserland.

Laurine van Riessen maakt haar debuut op een internationaal baantoernooi. Zij rijdt samen met Elis Ligtlee Sprint vrouwen de teamsprint. Ook de sprint, de keirin en de 500 meter worden door beide rensters verreden.  Bij de mannen komen Nils van 't Hoenderdaal (ook 1 km), Jeffrey Hoogland (ook sprint) en Hugo Haak (ook sprint en keirin) uit op de teamsprint. Matthijs Büchli focust zich puur op de keirin. 

Duuronderdelen

Kirsten Wild is de Nederlandse vertegenwoordigster op de duuronderdelen bij de vrouwen. Zij rijdt in ieder geval het omnium en de puntenkoers. Bij de mannen zijn voor de ploegachtervolging vijf mannen inzetbaar: Tim Veldt (ook omnium), Dion Beukeboom (ook achtervolging), Wim Stroetinga (ook puntenkoers), Roy Eefting (ook achtervolging) en Jan Willem van Schip (ook afvalkoers). Ter plekke wordt bepaald wie er bij de mannen op de scratch en de madison gaan uitkomen. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl