Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (2): Vos wint goud en brons

Dinsdag 01 december 2015

Nieuws - Marianne Vos heeft de afgelopen jaren nooit ontbroken in ons jaaroverzicht en waarom zouden we dit jaar met die traditie breken? Ze  reed niet veel in 2015: enkele crossen, twee MTB-wedstrijden en twee wegwedstrijden dit jaar. Op de MTB won Vos in Nieuwkuijk, vroeg in het jaar waren er zeges in Surhuisterveen en op het NK in Veldhoven.

Later in kampioenschapsmaand januari kwam daar een bronzen medaille op het WK in Tabor bij, waar Vos onttroond werd door ploeggenote Pauline Ferrand Prevot. Het tekende de olympisch kampioene op de weg dat ze ondanks een beenblessure en andere lichamelijke klachten toch startte in de kampioenschappen. Maar met name het modderbad van Veldhoven en het opnieuw forceren in Tabor zullen haar blessures geen goed hebben gedaan. In haar eigen Marianne Vos Classic was ze in mei dichtbij een zege op de weg, maar moest ze met een tweede plaats genoegen nemen. Niet veel later besloot ze – na overleg met haar management en haar artsen - rust te nemen. En dat betekent nu concreet dat ze pas op zijn vroegst in het nieuwe wegseizoen weer acte de presence geeft. Ondertussen is ze met de selectie in Zuid-Afrika om onder zonnige omstandigheden op de weg te trainen. Rio lonkt immers al aan de horizon.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl.

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl