Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank stopt per 1 januari 2017 met wielersponsoring

Vrijdag 11 december 2015

Nieuws - Rabobank heeft de KNWU laten weten per 1 januari 2017 met wielersponsoring te stoppen. Eerder liet het bedrijf - dat als sinds 2006 in de sport actief is - weten het Rabobank Development Team niet langer te steunen. De KNWU verliest een hoofdsponsor met dit bericht. Ook Rabo-Liv moet op zoek naar een nieuwe geldschieter.

"Vanaf 2017 verschuift de Rabobank haar accenten in sportsponsoring. De focus komt meer te liggen op lokale sponsoring. “We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen”, aldus Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring binnen de Rabobank. Zowel de bonden als de wielerteams kunnen tot en met eind 2016 rekenen op de toegezegde steun van de Rabobank. Met deze tijdige aankondiging geeft de Rabobank de bonden en de ploegen de gelegenheid om te zoeken naar nieuwe parners.

Reactie KNWU

Huib Kloosterhuis, directeur KNWU:”Rabobank is al 20 jaar trouwe partner van de wielersport. Mede door de structurele ondersteuning van de Rabobank staat het wielrennen er in zijn geheel goed voor. Desalniettemin betreuren we dat aan dit partnership een einde komt.”

Reactie Rabo-Liv

Het stoppen van de sponsor betekent geenszins het automatische einde van de wielerploeg. Algemeen manager Eric van den Boom gaat met vertrouwen aan het werk aan de toekomst van zijn ploeg. “We gaan onze uiterste best doen om voor continuïteit van deze mooie ploeg te zorgen. We hebben potentiële sponsors natuurlijk ook iets te bieden met een prachtige selectie en een prima organisatie.” Rabobank heeft de ploeg laten weten graag mee te denken in het zoekproces naar continuïteit van het team na 2016.

Rabobank sponsorde tot eind 2012 ook een profformatie, in de beginfase een initiatief van Jan Raas. De ploeg was succesvol, maar de dopingonthullingen raakten ook renners van de Nederlandse ploeg, waardoor de hoofdsponsor de stekker uit de profformatie trok. Tegelijkertijd werd het contract met de KNWU verlengd en werd daar de opleidingsteam onder gebracht. Die kreeg daardoor een steeds meer Nederlands karakter. Marianne Vos kreeg via een stichting het beheer van de vrouwenploeg onder haar hoede.

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl