Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Baan: Ligtlee wint brons op 500 meter

Vrijdag 04 maart 2016

Track - Een nieuwe medaille voor de Nederlandse baanploeg: Elis Ligtlee veroverde vrijdag op het WK Baan in Londen brons op de 500 meter.

De Russische Anastasiia Voinova veroverde de wereldtitel op dit niet-olympische onderdeel, Wai Sze Lee uit Hongkong werd tweede. De tweede Nederlandse deelneemster Laurine Van Riessen werd zesde.

Elis Ligtlee was na afloop van de 500 meter zelf zeer te spreken over haar prestatie. Donderdag nog wilde het in het keirintoernooi niet lukken. ‘’Ik had mijn baalmoment, maar kon me herstellen voor vandaag. Dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zetten, dat maakt me echt blij en trots. Dat is een mentale overwinning.’’ Begin januari kwam Ligtlee bij de Zesdaagse van Rotterdam hard ten val. Ze moest twee weken rust nemen, kostbare trainingstijd die ze duidelijk miste. ‘’Ik moet accepteren dat het daarom op dit WK de ene dag beter zal gaan dan de andere.’’ Vorig jaar werd Ligtlee tijdens de wereldtitelstrijd vierde op de 500 meter. Ze reed toen over een schuimblok langs de baan en verspeelde kostbare tijd. ‘’Er moesten nu nog enkele kanshebbers rijden, en ik vreesde even dat ik weer vierde zou worden, maar gelukkig belandde ik niet opnieuw op de meest vervelende plek.’’

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl