Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Prijzenpot goed gevuld bij terugkeer Rondje Ziel Delfzijl

Dinsdag 28 juni 2016

National - Terug van weg geweest op de wielerkalender van dit jaar is de Ronde van Delfzijl, oftewel Rondje Ziel. Op zondag 21 augustus zijn twee wedstrijden gepland op een parcours van 2,1 kilometer.

Zowel de elite/beloften als de amateurs/junioren/sportklasse kunnen hier behalve een mooie uitslag neer zetten, ook een mooi zakcentje verdienen, want de prijzenpot is goed gevuld met tweeduizend euro. Er zijn dertig eindprijzen voorzien en om de ronde is er in de wedstrijd bij de elite/beloften een extra premie van 15 euro voor wie als eerste de streep passeert in de oneven ronden. Bij de amateurs/junioren/sportklasse is er een dergelijke premie elke drie ronden.

Initiatiefnemer Nick Zuidema - zelf rijdend bij de amateurs - vond het jammer dat de ronde enkele jaren geleden van de kalender verdween. Samen met vader Henk heeft hij de schouders onder de terugkeer van een aansprekende Ronde van Delfzijl gezet. "We hebben een prachtig parcours gemaakt waarvan wij verwachten dat de renners er graag  rijden en de komende jaren blijven komen. We weten dat renners graag een criterium rijden op een wat grotere ronde met mooie wegen en goedlopende bochten. Dit parcours hebben we gevonden in Delfzijl Oud West. Samen met een maximale prijzenpot met extra premie’s hopen we dat we op 21 augustus een mooi rennersveld  in Delfzijl krijgen.”

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl