Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schelling derde in rit, zesde in klassement Patton

Zondag 10 juli 2016

National - De Nederlandse juniorenploeg eindigde met Ide Schelling en Jarno Mobach op een respectievelijke zesde en achtste plaats in de GP Général Patton, een wedstrijd in het kader van de UCI Nations Cup.

Schelling werd derde in de tweede en laatste etappe vand de Luxemburgse etappekoers. Zonder pech had er wellicht een klassering op het eindpodium in gezeten. Net als in 2015 zag talentcoach Piet Kuijs het klassement op de eerste dag gemaakt worden en opnieuw zaten er aanvankelijk geen Nederlanders mee. "Maar waar vorig jaar een kloof van minuten werd geslagen, bleef het nu beperkt tot dertig seconden. Jarno Mobach wist de sprong naar de eersten nog te maken, maar toen de groep opnieuw uiteen sloeg en er vier renners weg reden, zat hij er net even doorheen." Met Dennis van der Horst, Vincent Hoppezak en Ide Schelling wist Kuijs bovendien nog drie renners op 31 tellen van de leider na dag één,l de Deen Andreas Kron.

Op de tweede dag kreeg het peloton een rit van 97 kilometer voor geschoteld, over een parcours dat aan de Ardennen deed denken. Er waren twee ronden af te leggen. "In de tweede ronde sloeg het veld helemaal uiteen" zag Kuijs. "We hadden voorin Ide Schelling mee met een kopgroep, maar die werd helaas op het laatst door materiaalpech en een val terug geslagen. Of hij winnaar Tanguy Turgis uit Frankrijk nog van de zege had kunnen houden, weet ik niet, maar het scheelde hem wel kostbare seconden voor het klasssement. Daarmee verspeelthij mogelijk een podiumplaats. Gelukkig werd hij nog wel derde in de rituitslag, bleef hij een groep achtervolgers net voor." Met Jarn Mobach (zesde), Mitch Groot (achtste) en Dennis van der Horst (negende) eindigden nog drie Nederlanders in de top 10 van de daguitslag."

In de eindafrekening werd Ide Schelling zesde en werd Jarno Mobach achtste. In totaal eindigden vier landgenoten bij de eerste twaalf. "Daarmee blijven we mee spelen voorin het Nations Cup-klassement en dat is ons doel dit jaar" aldus Kuijs. "Ik ben vooral over de tweede dag tevreden, we hebben ons zeker voorin de koers kunnen laten zien."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl