Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europese titel voor Ligtlee en Lamberink

Woensdag 13 juli 2016

Track - Een etmaal na de succesvolle openingsdag op het Europees Kampioenschap op de baan voor beloften (m/v) en junioren (m/v) was er op de tweede dag van de Europese titelstrijd opnieuw goud voor de Nederlandse baanploeg. Elis Ligtlee en Kyra Lamberink realiseerden in de kwalificatie van de temasprint voor vrouwen -23 al de snelste tijd met 33,380 en waren ook in de finale te snel voor de Russische tegenstandsters. 

Een dag daarvoor waren ook de junior-vrouwen al succesvol met goud op de teamsprint en zilver op de ploegachtervolging. Naast Elis Ligtlee en Kyra Lamberink kwamen ook Kirstie van Haaften (zestiende op de achtervolging bij de junior-vrouwen) en Bas Ottevanger (tiende bij de achtervolging junioren) in actie op deze tweede dag van het EK in Montichiari.

Ligtlee - die vandaag officieel werd voorgedragen voor de Olympische Spelen in Rio voor de onderdelen teamsprint, sprint en kerin - was blij met de kans om wedstrijdritme op te doen. "Het is prettig om voor Rio nog een keer een wedstrijd te rijden, ook al is het niet een piekmoment zoals de Olympische Spelen dat zijn. Het is mijn laatste kans om een EK bij de beloften-vrouwen te rijden. Ik was met mijn tijden heel tevreden. Kyra Lamberink zette een snelle tijd neer in de openingsronde en ik kon die lijn goed doortrekken. Ik rijd ook nog op de 500 meter, de keirin en de sprint hier in Montichiari en hoop een aantal sterke wedstrijden neer te zetten. Dan is dit EK als laatste test voor Rio in alle opzichten geslaagd."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl