Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud op Paralympische Spelen voor Norbruis

Zaterdag 10 september 2016

Track - Alyda Norbruis heeft de KNWU-equipe een eerste gouden medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Rio. De Friezin won de 500 meter tijdrit en verbeterde daarbij het wereldrecord.

Eerder wist Norbruis al brons te veroveren op de achtervolging. Het is al de zesde medaille in drie dagen tijd voor de baanploeg. De renster uit Ureterp greep vier jaar geleden in Londen nog naast het goud. Toen kreeg ze in de aanloop naar de Paralympische Spelen met een ontsteking aan haar blindedarm af te rekenen. De revanche kwam vier jaar later in Rio. Haar tijd van 36,908 bleek onklopbaar voor de concurrentie. "Ik ben heel blij en heel trots op deze medaille. Ik heb de perfecte race gereden hier vandaag, dat is nodig om goud te rijden. Ik had het zwaar, maar ik weet van training dat ik dan juist op mijn best ben.  Het is ook een opluchting voor me. Ik heb vier jaar laten zien dat dit mijn onderdeel is. Dat ik dit nu ook op de allergrootste dag ooit laat zien, dat is heerlijk."

Op de kilometer voor mannen in de C-klasse realiseerde Arnoud Nijhuis een tweede tijd. De paralympische titel ging naar de Chinees Li Zhanghyu. De zilveren medaille voor de inwoner van het Overijsselse Dedemsvaart was alweer zijn tweede plak in Rio. Eerder was er voor Nijhuis brons op de individuele achtervolging.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl