Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mouris sluit loopbaan na voorjaar af bij Roompot

Vrijdag 16 september 2016

Elite men - Jens Mouris rijdt komend voorjaar voor Team Roompot-Oranje Peloton en knijpt daarna in de remmen. De Noord-Hollander - nu uitkomend voor Drapac - speelde met de gedachte na dit jaar te stoppen.

Maar Mouris liet zich overhalen nog een voorjaar voor de Nederlandse pro continentale ploeg te rijden. "Supergaaf om op deze manier bij het slot van mijn carrière nog eens een rol te kunnen spelen”, is de routinier enthousiast over de plannen. “Zeker omdat, wat mij betreft, de wedstrijden in die periode van het seizoen de mooiste zijn."

De 36-jarige Mouris was in de afgelopen vijf jaar actief voor Australische teams. Eerst voor Orica-GreenEdge en in 2016 kwam hij uit voor Drapac. “Vacansoleil-DCM was in 2011 de laatste Nederlandse ploeg waar ik voor gereden heb. Mooi om weer te gaan werken met een aantal van de mensen uit die tijd. Zo ken ik Pim Ligthart al wat langer en ik kijk er dan ook naar uit om volgend jaar met hem de klassiekers te gaan rijden. Met hopelijk een deelname van Roompot – Oranje Peloton aan Parijs – Roubaix als ultieme afsluiting.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl