Energiewacht Tour wordt Healthy Ageing Tour

Vrijdag 30 september 2016

Women - De huidige Energiewacht Tour voor vrouwen gaat vanaf 2017 als Healthy Ageing Tour door het leven. Het regionale gezondheidsnetwerk ‘Healthy Ageing’ verbindt haar naam voor drie jaar aan de fietstour.

Healthy Ageing Netwerk krijgt hiermee de kans hun lovenswaardige project onder de aandacht te brengen.  De samenwerking tussen de succesvolle etappewedstrijd voor de wereldtop bij de vrouwen en Healthy Ageing wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Groninger Rabobanken. Gezamenlijk dragen zij hiermee bij aan het vergroten van de bewustwording van het belang van een goede gezondheid onder de inwoners van Noord Nederland.

Topsporters aan de start

De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt verreden. Het wielerevenement, vanaf  het begin gesponsord door Energiewacht, draagt vanaf nu de naam Healthy Ageing Tour. De wedstrijd bestaat uit zes etappes door de provincie Groningen, verreden over vijf dagen. In de Healthy Ageing Tour staat elk jaar de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start. In 2016  bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de  etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement. Ellen veroverde onlangs  ook de Europese titel tijdrijden  in Plumelec. In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek. Sinds 2013 is er ook een editie voor junior-vrouwen.

Kansen op gezondheidsgebied verzilveren

De Europese commissie beloonde Noord-Nederland als enige regio in Nederland met 4 sterren voor haar kennis en innovaties die bijdragen aan een gezonde en actieve samenleving. Maar kennis alleen is niet voldoende: om van Noord-Nederland de gezondste regio van Europa te maken, moeten alle inwoners, van jong tot oud, bereikt worden. De Healthy Ageing Tour is hiervoor het ideale platform. Harry Scholte is namens Rabobank verheugd Healty Ageing extra onder de aandacht te kunnen brengen. “De Healthy Ageing Tour past goed in de toekomstvisie ‘Perspectief Groningen 2025 van de Rabobank. Deze  visie  stelt zich als doel om samen met Groningers een kanteling in denken en doen tot stand te brengen.  We willen samen met inwoners  vooruitkijken en de kansen die er liggen met elkaar verzilveren. Focus ligt daarbij onder meer op het bevorderen van een gezonder leefgedrag.  Gezond ouder worden is een belangrijk maar gecompliceerd thema. Wij werken al  samen met Healthy Ageing als partner  op dit terrein. We vonden als Groninger Rabobanken bovendien dat de wedstrijd voor Groningen behouden moest blijven. Door de wedstrijd om te dopen in Healthy Ageing Tour ondersteunen  we als Groninger Rabobanken twee belangrijke zaken:  het behouden van een mooi wielerspektakel en het leveren van een bijdrage aan gezonde inwoners van de provincie Groningen."

Impuls voor gezonde activiteiten

Daan Bultje is als directeur van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) enthousiast over de samenwerking. "HANNN heeft de ambitie Noord-Nederland gezonder te maken. We willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden die hier een bijdrage aan willen leveren. In de weken voorafgaand aan de etappewedstrijd willen we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de verschillende startplaatsen laten gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alle generaties. Voor ons is de Healthy Ageing Tour dus een geweldige kapstok om alle activiteiten op het vlak van gezondheid bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen.”

Wereldtop brengt Groningen in beweging

Organisator Thijs Rondhuis van de Healthy Ageing Tour is verheugd na Energiewacht opnieuw een sterk merk aan zijn ronde te kunnen verbinden. "We zijn trots dat we de komende jaren de naam Healthy Ageing Tour mogen dragen en daarbij de steun krijgen van de Rabobank. We gaan de wedstrijd verder uitbouwen en op diverse terreinen samen met de partners activiteiten ontwikkelen om gezondheid en bewegen verder te stimuleren. We hopen dat in navolging van de Rabobank meer bedrijven zich zullen aansluiten bij de Healthy Ageing Tour. Zowel voor het vrouwenwielrennen als de provincie Groningen - de twee belangrijkste pijlers van onze ronde - is de samenwerking een prachtige impuls. De wereldtop van het vrouwenpeloton gaat nu de Groningers stimuleren om in beweging te blijven of te komen. Zo brengen we top- en breedtesport samen."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl