Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eerste EK Beachrace vindt plaats in Scheveningen

Donderdag 13 oktober 2016

Offroad - Het eerste officiële Europees Kampioenschap Bicycle Beachrace wordt 18 december 2016 in Nederland verreden. Dat gebeurt in Scheveningen. De Europese wielerbond UEC speelt daarmee in op groeiende populariteit voor deze tak van de wielersport.

Deze populariteit  is ook reden voor de KNWU  geweest om een aantal jaren terug een heuse strandracecompetitie te beginnen.  En ook om een officieel NK in deze inmiddels zelfstandige wielerdiscipline in het leven te roepen. 

Zelfs op Europees niveau is deze groeiende populariteit opgevallen. De Union Européenne de cyclisme (UEC) is bij hoofde van haar algemeen secretaris Enrico Della Casa bij de Noordwijkse wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie komen kijken, was enthousiast en heeft haar fiat gegeven voor een heus Europees Kampioenschap. Op 18 december 2016 is het dan zover, in Scheveningen: Het eerste officiële Europees Kampioenschap Bicycle Beachrace!

 Het evenement zal starten in Scheveningen, deelnemers rijden vervolgens over het strand tot aan Katwijk. Zij keren daar om terug naar Scheveningen te rijden en doen deze ronde vervolgens nog een keer, een afstand van 54 kilometer. Recreanten kunnen ook kiezen om één ronde van 27 kilometer te doen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl