Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Laurine van Riessen komt uit op duuronderdelen in Amsterdam

Woensdag 30 november 2016

Track - Laurine van Riessen is toegevoegd aan het startveld voor Six Day Amsterdam. De zesdaagse in de hoofdstad maakt zijn rentree na een jaar afwezigheid. Voor Van Riessen (29), een gekend sprintster, is deelname aan Six Day Amsterdam (6-11 december) een primeur, ze reed nog nooit een meerdaags toernooi met duuronderdelen.

Van Riessen kijkt uit naar wat ze zelf ‘een avontuur’ noemt. ,,Ik houd ervan wedstrijden te rijden. Maar als sprinter rijd je nooit erg lange races. Sinds Rio heb ik echter best veel duurwerk gedaan, dus ik ben heel benieuwd of ik mee kan komen. Ik ga de uitdaging in ieder geval niet uit de weg. En hoop dat de rest me, als sprinter, een beetje zal onderschatten.’’

Van Riessens sportcarrière staat dus al sinds jaar en dag in het teken van korte (sprint)nummers. Tijdens Six Day Amsterdam maakt ze haar debuut op een aantal duuronderdelen. De zestien gecontracteerde vrouwen – onder wie ook de Britse olympische kampioene Elinor Barker en de Italiaanse Giorgia Bronzini – rijden elke avond een scratchrace over tien kilometer, een afvalwedstrijd en een puntenkoers.

Voor Van Riessen het contract voor Six Day Amsterdam tekende, overlegde ze met bondscoach René Wolff. ,,We hebben gekeken of Amsterdam in mijn programma paste. Een week na de zesdaagse is immers het NK op de baan in Apeldoorn. Omdat er in deze periode relatief weinig wedstrijden zijn, leek het ons beiden geen gek idee. Dit is, zo vlak na de Olympische Spelen, bovendien de beste tijd om dingen uit te proberen. Vanaf januari gaat de focus volledig op het WK, dat half april in Hongkong is.’’

Six Day Amsterdam wordt van 6 tot en met 11 december verreden in het Amsterdamse Velodrome. De vrouwen komen de laatste drie avonden in actie. De eerste avonden is er een programma voor talent tot 21 jaar. Er is bovendien zes avonden lang een programma voor sprinters.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl