Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Ketele en De Pauw leiden in Amsterdam

Woensdag 07 december 2016

Offroad - De Belgen Kenny de Ketele en Moreno de Pauw hebben de eerste avond van de Zesdaagse van Amsterdam in het Velodrome in Amsterdam-Sloten afgesloten met de eerste plaats.

De winnaars van de Six Day Londen zagen de overwinning in de eerste koppelkoers gaan naar het Deense koppel Marc Hester en Jesper Morkov. De afsluitende koppelkoers werd gewonnen door de Duitsers Leif Lampater en Marcel Kalz. De winst in de dernyrace ging naar Raymond Kreder, koppelgenoot van Niki Terpstra.

In het sprinttoernooi onderscheidde Jeffrey Hoogland zich door de Duitsers Joachim Eilers, wereldkampioen op de keirin en 1000 meter, en Maximilian Levy af te troeven.

Het koppel Kenny de Ketele en Moreno de Pauw bezetten op avond één de eerste plaats met 121 punten, gevolgd door Lampater/Kalz met 112 punten. Het Deense koppel Marc Hester/Jesper Morkov bezetten op één ronde de derde plaats met 76 punten. De Nederlandse koppels Pim Ligthart/Jens Mouris (77 punten), Yoeri Havik/Wim Stroetinga (70 punten), Niki Terpstra/Raymond Kreder (68 punten) en Nick Stöpler/Roy Pieters (50 punten) staan op twee ronden op respectievelijk de zevende tot en met de tiende plaats. (Dan Rolandus)

Foto: © Drew Kaplan/Six Amsterdam

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl