Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Zandbeek en De Boer winnen Callantsoog

Zondag 11 december 2016

Offroad - Ronan van Zandbeek heeft in Callantsoog de tweede race van de Beachseries gewonnen en zo zijn vijfde strandzege behaald. De biker van Invicta Watches rekende in de sprint af met Jasper Ockeloen. Jordy Buskermolen spurtte in de kop van Noord-Holland naar de derde podiumplaats.

Tekst en foto: Dan Rolandus

"Op zich ging het best goed, reed samen met Ronan van Zandbeek bij het eerste keerpunt bij Julianadorp weg van de groep en zijn gewoon doorgereden. Ronan was in de aanzet voor de sprint rapper, sloeg een gaatje, waarna ik aan de buitenkant op snelheid kwam, maar net te laat was’’, beschreef nationaal mountainbikemarathonkampioen Jasper Ockeloen zijn race. De renner van Parkhotel Valkenburg wacht nog altijd op zijn eerste strandoverwinning. ,,Ik ben kennelijk alleen top in grote klussen’’, keek de Dordtenaar alvast met een knipoog vooruit naar het EK in Scheveningen aanstaande zondag. Vanaf de start voor de deur van Strandrestaurant Woest in Callantsoog formeerde zich in de 40 kilometer lange race langs de vloedlijn van het smalle strand aan de Noordzeekust een kopgroep van twintig man met daarin onder anderen verder Roy Beukers, Sem Huitema, Sander Lormans, Robbie Gevers en Berry Hollander. ,,Robbie Gevers (Invicta-Watches, DR) trok bij het eerste keerpunt goed door, waarop ik naar hen toesprong. Na de draai zijn Jasper en ik met de harde wind schuin in de rug doorgereden. Na het keerpunt bij Petten zijn we gewoon door blijven rijden, maar ik was in de sprint niet zeker van mijn zaak. Ik ben de spurt vroeg aangegaan en heb het gehouden’’, analyseerde de Brabander de tweestrijd. ,,Het EK in Scheveningen is een nieuwe uitdaging. Ik ken het parcours niet, dus wordt het afwachten, is ook afhankelijk van de wind, het materiaal  en de opstelling in het startvak. Natuurlijk is het leuk om in de Europese trui rond te rijden, maar het is niet zo dat ik me op die ene wedstrijd fixeer.’’ De 25-jarige Jordy Buskermolen (Team Kees van der Niet) uit het Noord-Hollandse Kudelstaart was content met zijn derde plaats. ,,Nabij het eerste keerpunt richting Julianadorp brak de groep met de wind op kop in diverse stukken. Ik was niet scherp genoeg op het moment dat Ronan en Jasper wegreden. Bij het laatste keerpunt in Petten reden er twee man weg, ben er naar toe gereden en was in de sprint de rapste. Het was met die harde wind best pittig, een ‘heen en weer’ wedstrijd, niet zo technisch, meer voor de hardrijders’’, aldus de leider in de KNWU Strandrace Topcompetitie.

Verrassend

De overwinning bij de vrouwen ging tot ieders verrassing naar Olga de Boer. De wegrenster van Swaboladies rekende na een tactisch sterk gereden koers in een zinderende sprint af met achtereenvolgens Danique Braam (Jan van Arckel) en nationaal kampioene Pauliena Rooijakkers (Invicta-Watches). ,,Ik verprutste de start in Scheveningen waarop ik meteen achterop raakte, maar voelde dat ik best sterk was. Ik ben niet zo goed in het mulle zand, maar dit strand lag me goed. Pauliena (Rooijakkers, DR) heeft het meeste werk gedaan, ik hield me vrij rustig. Op het moment dat ik de boog zag zette ik aan en kan nog niet geloven dat ik de sprint heb gewonnen’’, aldus de verbaasde inwoonster uit Hazerswoude. ‘’Het was mijn vierde strandrace en eerste overwinning.’’ Dus bleef Pauliena Rooijakkers na elf races steken op tien (!) overwinningen. Een waarschuwing voor het EK Strandrace in Scheveningen aanstaande zondag.

 

Uitslag Strandrace van Callantsoog mannen: 1. Ronan van Zandbeek, 2. Jasper Ockeloen, 3. Jordy Buskermolen, 4. Mark Kivits, 5. Sven Broekaart, 6. Sander Lormans, 7. Rick van Breda, 8.Sebatiaan ten Zeldam, 9. Sem Huitema, 10. Roy Rotteveel. Vrouwen: 1. Olga de Boer, 2. Danique Braam, 3. Pauliena Rooijakkers.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl