Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Merida Benelux ondersteunt Lizzy Witlox in 2017

Dinsdag 13 december 2016

Offroad - Lizzy Witlox is (minimaal) tot eind 2017 op een Merida te bewonderen. De overeenkomst geldt voor zowel de race-, MTB- als crossfietsen. De focus van de Brabantse ligt echter op het mountainbiken. Het Nederlands en Europees Kampioenschap zijn haar grote doelen voor komend kalenderjaar.

Witlox (21, Eindhoven) is de komende weken direct in het veld te bewonderen op haar Merida, al ziet ze die discipline vooral als voorbereiding op haar zomerprogramma.  “Komend seizoen ligt mijn focus volledig op het mountainbike seizoen, vandaar dat ik ook een beperkt veldrit programma rijd.   Het wordt pas mijn derde mountainbike seizoen, dus er is nog een hoop te leren. Vandaar dat mijn doel voor komend seizoen is om weer een stap voorwaarts te zetten. Wel wil ik pieken op het Nederlands Kampioenschap in Landgraaf en hoop ik op selectie voor het Europees Kampioenschap.” Witlox was afgelopen jaar vierde op het NK MTB voor vrouwen.

Steun richting Tokio

Ze ziet de sponsoring van Merida  als een belangrijke steun in de rug.  “Het mountainbiken staat bij mij nog echt in de kinderschoenen, maar ik ben enorm gemotiveerd om hard te werken zodat ik hopelijk over vier jaar op de Olympische Spelen van Tokio sta. Ieder jaar een stap voorwaarts zetten is het plan. Ik ben Merida onwijs dankbaar voor de kans die ze mij geven!” Dankzij Merida Benelux hoeft ze zich over het materiaal geen zorgen te maken bij haar ontwikkeling komend jaar. “Dankzij de ondersteuning van Merida, beschik ik over een super lichte mountainbike die met het allerbest denkbare materiaal is afgemonteerd. Aan het materiaal kan het dus zeker niet meer liggen. Met hulp van Merida hoop ik die grote stap voorwaarts te zetten. Ik zal per ingang van het nieuwe mountainbike seizoen (eind maart) in de nieuwe kleding rijden.” 

Witlox heeft op de weg een Merida Reacto tot haar beschikking, haar veldritfiets is een Merida cyclocross 6000 en op de MTB is ze te bewonderen op een Big Nine Team. 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl