Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ramon Sinkeldam blijft aanstormende groep in Noordwijk voor

Zondag 15 januari 2017

Offroad - Noordwijk- ‘Ik ben helemaal naar de kloten’, schraapte Ramon Sinkeldam de keel nadat hij met een zegegebaar de Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk heeft afgesloten. ‘Het was op het laatste stuk bij de strandopgang afzien om als eerste de boulevard op te draaien.’

Dan Rolandus

Team Sunweb was met groot geschut naar Noordwijk gekomen om een uur af te zien in de strandrace van Noordwijk. Tom Dumoulin (etappewinnaar in de Tour, de Giro en de Vuelta), Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam trokken met de kopstukken van het strandracetopcompetitieklassement op het 42 kilometer lange traject meteen aan hun stutten. Het lang gerekte peloton toog langs de vloedlijn van de Noordzeekust richting Zandvoort. Nadat de bikers over het gravelpad het Circuit Park Zandvoort hadden gerond, formeerde zich eenmaal terug op het strand een kopgroep van negen man met Ramon Sinkeldam, Jordy Buskermolen, Stefan Vreugdenhil, Europees kampioen Jasper Ockeloen, Robbert de Nijs, Tom Dumoulin, Ronan van Zandbeek, Richard Jansen en Sven Broekaart. Na diverse demarrages gaf Ramon Sinkeldam vol gas en zag bij het omkijken dat hij een flink gat had geslagen en soleerde vervolgens op de Koningin Wilhelmina Boulevard voor de Hotels van Oranje naar de overwinning. ‘Na het keerpunt kwamen we met negen man voorop te zitten, maar het was vrij irritant dat verschillende jongens niet wilden meedraaien. Er werd wel gesprongen. Ik kwam vervolgens alleen vooruit te zitten, niets voor mij. Het was op het losse-, dan weer harde zand zoeken naar het juiste spoor. De op- en afgangen waren zwaar, daar werd ook het verschil gemaakt’, analyseerde de Assendelfter uit de WorldTour equipe van Sunweb zijn overwinning. Bram Imming (Team Imming) was content met zijn tweede plaats. ‘Ik ben dit seizoen vanwege een verhuizing niet in topconditie, dus mag ik achter Sinkeldam niet klagen met de tweede plaats. Ik zat aanvankelijk in de tweede groep, maar kon niets doen omdat Richard (Jansen, DR) vooruit zat. Nadat Sinkeldam was vertrokken, viel het in de eerste groep stil waardoor ik kon aansluiten. Richard offerde zich helemaal voor mij op door de sprint aan te trekken zodat ik naar de streep kon doorhalen. Ik kwam nog net effe wat tekort kwam om voorbij Sinkeldam te geraken.’ ‘Het was een koers van niks’, baalde Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) over het feit dat de mannen van het klassement nauwelijks een meter kopwerk wilden doen. Zo’n Buskermolen zit constant op je wiel. Je wilt fietsen of niet. Ramon Sinkeldam kon winnen omdat de rest naar elkaar zat te kijken. Ik vind dat echt jammer.’ De mountainbikers waren content met het vernieuwde parcours waarin voor het eerst het Circuit Park Zandvoort over het gravelpark werd gerond. ‘Het gravelpad lag er goed bij, was leuk om te rijden’, complimenteerde Ramon Sinkeldam hiermee de parcoursmakers. ‘Het was kicken’, liet Westlander Marvin van Spronsen uit de mond vallen. Jordy Buskermolen blijft na zijn vierde plaats leider in het KNWU Strandracetopcompetitieklassement.



Weer Rooijakkers
Er stond wederom geen maat op Pauliena Rooijakkers. De Europees kampioene maakte haar witte sterrentrui wederom waar door op de Koningin Wilhelmina Boulevard van Noordwijk haar dertiende seizoenzege op haar palmares bij te schrijven. De Brabantse uit de stal van Invicta Watches draaide de gashendel helemaal open en nam vervolgens tien vrouwen in haar wiel mee. ‘Ik wilde meteen het verschil maken, maar pas bij de strandafgang in Zandvoort kwamen we met Nina Kessler met z’n tweeën voorop te zitten. Ik geloof dat Esther van Veen er nog bij kwam, maar na een fout in het losse zand zijn Nina en ik kop over kop verder gegaan. In de sprint bij de strandopgang draaide ik als eerste de boulevard op en heb het vervolgens afgemaakt.’ Nina Kessler baalde na weer een tweede plaats. ‘shit’, alweer tweede’, riep zij bij het passeren van de finish. ‘Maar goed, dit was weer een goede voorbereiding op weg naar de eerste WB-wedstrijd in Drenthe. Het parcours ligt me goed en met zo’n eerste wereldbekerwedstrijd kan je meteen kijken hoe iedereen er voor staat’, aldus de renster van Hitec Products. Iris Slappendel, die haar racefiets aan de boom heeft gehangen, maar op fanatieke wijze op de mountainbike wil afbouwen op het strand finishte als derde. ‘Het was best wel zwaar, maar na het keerpunt bij Zandvoort kwam ik alleen te zitten waarop ik in een goed tempo ben doorgereden. De strandopgangen blijven het zwaarst, daar worden ook de verschillen gemaakt.’ De inwoonster van Ouderkerk aan den IJssel is zeker niet verloren voor de wielersport, want naast haar eigen kledinglijn “Iris” en de Gelderland Cycling Academie, die zij voor junioren en nieuwelingen leidt met Maarten Tjallingii, gaat zij samen met Aniek Rooderkerken in september in de Amerikaanse staat Nevada op een aerodynamische ligfiets het werelduurrecord aanvallen. ‘De fiets is/wordt bij de TU in Delft ontworpen. Het uurrecord staat op 122 kilometer, dus dat wordt een mooie uitdaging’, besloot Iris Slappendel.  

foto (c) Sportfoto-Jos Kafoe

Uitslag Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk voor mannen: 1. Ramon Sinkeldam (Assendelft), 2. Bram Imming (Egmond-Binnen), 3. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 4. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 5. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 6. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 7. Robbert de Nijs (Warmenhuizen), 8. Sven Broekaart (Julianadorp), 9. Tom Dumoulin (Maastricht), 10. Tino Haakman (Enkhuizen). Vrouwen:Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Nina Kessler (Velserbroek), 3. Iris Slappendel (Ouderkerk aan den IJssel).

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl