Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kerkhof en Knetemann winnen Deining D-Day

Zaterdag 28 januari 2017

Offroad - Tim Kerkhof heeft de zesde editie van de Deining D-Day in Castricum aan Zee met een overwinning afgesloten door in de sprint af te rekenen met Europees Strandkampioen Jasper Ockeloen. Nationaal kampioen Thijs Zonneveld passeerde de streep als derde.

Tekst: Dan Rolandus

"Het was een mooie race met veel plassen op het strand waardoor ik de keuze had tussen twee sporen. Na het keerpunt bij Egmond kwamen we met zes man (verder met o.a. Sem Huitema, Tim Kerkhof, Sven Broekaart, DR) vooruit te zitten. In de finale richting Castricum sloeg ik met een sprong over de strobalen een gat. Tim Kerkhof maakte nog de oversteek waarop we kop over kop zijn doorgereden. Tim klopte me uiteindelijk in de sprint" analyseerde Jasper Ockeloen (Monckey Town CT), die zich tijdens het trainingskamp met de ploeg in het Spaanse Lloret de Mar gaat toewerken naar de Volta Limburg Classic, zijn race. Tim Kerkhof uit het Brabantse Nistelrode was content met zijn overwinning in zijn eerste strandrace. "De insteek was me na twee crossen in Moergestel en Boxtel te testen hoever ik er conditioneel voor zou staan", verklaarde de winnaar, die op het strand geen idee had waar hij uiteindelijk zou uitkomen. "De cross was me te technisch, maar op het strand is het gewoon anderhalfuur doorknallen. De intensiteit van een strandrace kan je opschroeven, goed met het oog op het wegseizoen. Ik ging bij de strobalen van de fiets af waarop ik in één ruk ben doorgeknald naar Ockeloen zodat er geen mannen uit de groep mijn wiel konden pakken. Na een goede samenwerking had ik in de sprint voldoende snelheid om Ockeloen door het mulle zand te kloppen."

Terugkeer

Tim Kerkhof kreeg zo tegen het einde van het seizoen 2016 de mededeling dat zijn contract bij de profformatie van Roompot-Nederlandse Loterij niet zou worden verlengd. "Dat is bij mij toch wel binnengekomen", gaf de Brabander hiermee aan destijds verrast te zijn met zijn ontslag als beroepsrenner. "Na een goed eerste seizoen heb ik me tijdens de vorige winter in Spanje in de voorbereiding op 2016 overtraind. Het liep in de wedstrijden voor geen meter waarop ik na De Panne enkele weken rust heb gehouden. Dat heeft me goed gedaan, want in de tweede helft van het seizoen draaide het weer goed. Ik heb tijdens de Ronde van Luxemburg veel kopwerk verricht voor Mautrits Lammertink, die later de Ronde zou winnen. Tijdens het NK sprong ik in de finale achter de weggereden Pim Ligthart aan, werd teruggepakt, waarop ik na de inspanning in de sprint toch nog als dertiende eindigde. Zo was ik ook één van de sterksten in de kasseienklassieker Dwars door het Hageland en werd ik in de tweede etappe van de Tour des Fjords op 800 meter van de streep teruggepakt. Al met al heb ik best een goed naseizoen gereden, dus verwachtte ik niet ontslagen te worden. Ik ben kennelijk op het voorjaar afgerekend. Jammer dat het bericht zo laat binnenkwam, want nu waren alle plaatsen bij de profploegen al vergeven."De 23-jarige Tim Kerkhof liet weten over de teleurstelling heen te zijn. "De moraal is gebleven om weer prof te worden. Ik ben nog te jong om een profcarrière op te geven. Ik ben bij Destil-Jo Piels door de begeleiding (Han Vaanholt, Danny Nelissen en Steven Rooks, DR) goed opgevangen. Zij gaven aan mij weer op een hoger niveau te willen brengen. De insteek bij Jo Piels is na een stap terug met een goed programma (De Ster van Zwolle, Omloop van Schijndel, Ronde van Drenthe, Volta Limburg Classic, DR) en als prof te leven weer twee stappen vooruit te maken."Jordy Buskermolen blijft leider in het KNWU Strandracetopcompetitie klassement.

Roxane Knetemann

Roxane Knetemann was in Egmond nog blij met de derde plaats, maar in de zesde editie van de Deining D-Day strandrace in Castricum aan Zee voor vrouwen sloeg de 29-jarige renster uit de Franse wielerstal FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope wel toe door de Zwanenburgse Amy Pieters (Boels-Dolmans) in een zinderende sprint te verslaan. "Ik reed nu veel beter dan in Egmond’, gaf de Nijkerkse aan ter voorbereiding op het wegseizoen conditioneel weer stappen verder te zijn. ‘Ik maakte in het begin nog wel een schakelfout waardoor de ketting eraf schoot, maar ik ben vervolgens gewoon weer naar de eerste groep meiden gereden. We zaten in het begin nog met z’n vijven voorop, maar na het keerpunt bij Wijk aan Zee konden Amy Pieters en ik gaan “poweren”. We waren aan elkaar gewaagd, zijn er samen vol voor gegaan, hebben elkaar veel pijn gedaan. We probeerden elkaar in de finale te lossen, reden met de wil om te willen winnen. In de laatste kilometer begon het pokeren en won ik het in de sprint. Het mooiste van deze strandrace vond ik dat we elkaar tot het uiterste hebben gedwongen. Ik heb een leuke dag gehad, ook als Amy zou hebben gewonnen.’ Roxane Knetemann ligt op koers voor de eerste afspraak op de weg, de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik neem nu een week rust, ga aanstaande zaterdag met de ploeg op trainingskamp in de buurt van Barcelona, dan weer een weekje thuis en na een trainingskoers zal het dan goed moeten zijn."

Uitslag 6e Deining D-Day Castricum aan Zee voor elite/beloften: 1. Tim Kerkhof (Nistelrode), 2. Jasper Ockeloen Dordrecht),3. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 4. Sven Broekaart (Julianadorp), 5. Sem Huitema (Oudkarspel), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 8. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 9. Rick van Breda (Den Helder), 10. Richard Jansen (Assendelft). Vrouwen: 1. Roxane Knetemann (Nijkerk), Amy Pieters (Zwanenburg), 3. Rozanne Slik (Bergen), 4. Yvonne de Jong (Haarlem), 5. Esther van Veen (Uitgeest).

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl