Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tim Kerkhof en Pauliena Rooijakkers winnen in ‘s-Gravenzande

Zondag 29 januari 2017

Offroad - Tim Kerkhof heeft de na de Deining D-Day in Castricum ook de derde editie van de Westland Beach Challenge ’s-Gravenzande op zijn naam geschreven. De Brabander liet in een lange sprint achtereenvolgens Ronan van Zandbeek, Jasper Ockeloen en Stefan Vreugdenhil achter zich.

Tekst: Dan Rolandus

Na de eerste doorkomst op het duin van het Strandpaviljoen Zomertijd aan de kust van ’s-Gravenzande formeerde zich een kopgroep met Jasper Ockeloen (Monckey Town), Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) en Tim Kerkhof (Destil-Jo Piels), die met de stevige wind in de rug op weg ging richting Scheveningen. De Westlander Stefan Vreugdenhil (KMC-Fruit to Go) voegde zich in de 40 kilometer lange race langs de Noordzeekust, na het goede spoor langs de Zandmotor te hebben gekozen, bij het drietal. De vier leiders hadden na het keerpunt een ruime voorsprong op zeven achtervolgers. Robbie Gevers (Invicta Watches) en Volendammer Henry Kes (gebroken stuur) hadden de strijd vanwege materiaalpech toen al moeten staken. Net voor het laatste keerpunt bij Hoek van Holland ontsnapte Ronan van Zandbeek aan zijn belagers waarop Europees kampioen Jasper Ockeloen het gaatje dichtte. Op 300 meter voor de finish was het Tim Kerkhof die in een lange sprint door het mulle zand de opgang naar Zomertijd bereikte en zich vervolgens niet meer liet verrassen. ‘Ronan sloeg bij het laatste keerpunt een gat. Ik zat in het wiel van Jasper Ockeloen. In Castricum had ik nog tegenwind, maar nu ben ik met de harde wind in de rug de sprint aangegaan. Je moet je eigen spoor kiezen, maar ook nu had ik door het mulle zand voldoende snelheid om het af te maken’, aldus de Brabander. Streekgenoot Ronan van Zandbeek stelde zich tevreden met de tweede plaats. ‘Tim en ik hebben tegen elkaar gezegd vooruit te blijven. Dan trainen we tenminste. We zijn met Jasper en Stefan in het wiel kop over kop blijven doorrijden. Daarbij hebben we soms flink door het water gereden. Ik heb nog nooit zoveel zout water binnen gekregen. Op de terugweg reden we door de Zandmotor. Op het moment dat ik demarreerde bleef Tim in het wiel zitten van Ockeloen, waarop Tim het afmaakte. Het was op zich een heel leuke wedstrijd’, aldus Ronan van Zandbeek. ‘Zoals het er nu naar uitziet blijf ik op de weg bij Willebrord Wil Vooruit. Dan kan ik overal mijn eigen weg gaan waar ik het leuk vind te rijden’, besloot de mountainbiker van Team Invicta Watches.

Pauliena Rooijakkers

Europees kampioene Pauliena Rooijakkers mocht zich in het Paviljoen Zomertijd voor de veertiende keer in dit seizoen als winnares laten huldigen. De mountainbikester van Invicta Watches uit Schijndel had bij de eerste doorkomst nog wel gezelschap van Iris Slappendel, maar richting Scheveningen reed zij de renster van Giant/Theo Schilder uit het wiel. "Pauliena is op het strand veel sterker. Ik vind het leuk om te doen. Ik heb deze week op de schaatsbaan Uithof in Den Haag met De Leekstreek nog getraind voor de alternatieve schaatstocht op de Weissensee. Nee, ik doe niet mee met de wedstrijd, maar met de schaatsgroep voor de lol mee met de toertocht. Nu ik gestopt ben met wielrennen heb ik ook tijd voor andere dingen en schaatsen was één van mijn andere passies", aldus Iris Slappendel. Lisette de Hoog (Restore Cycling) uit Pijnacker legde op het ’s-Gravenzandse strand beslag op de derde plaats.

Uitslag 3e Westland Beach Challenge ’s-Gravenzande voor licentiehouders: 1. Tim Kerkhof (Nistelrode), 2. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 3. Jasper Ockeloen Dordrecht), 3. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 4. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 5. Roy Beukers (Petten), 6. Sjors Handgraaf (Leiden), 7. Jelle Maeyaert (Veurne, België), 8. Roy Rotteveel (Noordwijkerhout), 9. Cees Snoek )Volendam), 10. Ad de Brabander (Kwintsheul), 11. Didier Boumans (Den Haag. Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Iris Slappendel (Ouderkerk aan den IJssel), 3. Lisette de Hoog (Pijnacker)

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl