Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwenhuis wil komende winter regenboogtrui tonen

Woensdag 01 februari 2017

Offroad - Joris Nieuwenhuis liet zich ook na de wereldtitel bij de beloften in Bieles niet overhalen om de volgende winter bij de profs aan de slag te gaan. De renner van het opleidingsteam van Sunweb overweegt wel een klassement tussen de profs te gaan rijden. Dat zegt hij in het Nederlandse katern van Cycling.be.

"Ik zou graag nog een jaar op het hoogste niveau bevestigen. Wel overweeg ik om één van de klassementen volgende winter tussen de profs te rijden, om toch alvast om meer regelmatige basis te proeven aan dat niveau.  Maar het WK zou ik weer bij de beloften willen betwisten. Het is iets wat ik na het seizoen nog wel met mijn ploeg bespreken moet.”

Vervolg op weg geven

Bij Team Sunweb neemt Nieuwenhuis onbedoeld de plaats in van Lars van der Haar, de man die juist per 1 januari de deur bij de formatie van Iwan Spekenbrink achter zich dicht sloeg om onder de hoede van Sven Nys een vervolg aan zijn loopbaan te geven bij Telenet-Fidea.   Een renner die ook opgeleid werd door Richard Groenendaal. Nieuwenhuis: “Ik zie mezelf niet echt als opvolger van Lars. Misschien ook wel omdat ik nog belofte ben en ik ook nog wegambities heb. Dat zijn twee nadrukkelijke verschillen. Voor Lars van der Haar is de weg altijd een voorbereiding geweest op het crossen, ik ben zelf nog wel heel benieuwd waar ik in het zomerseizoen toe in staat ben in de wegkoersen. Daarom ook koos ik voor Team Sunweb, omdat zij op de weg een internationaal programma rijden. Ik zou graag een mooi vervolg geven aan mijn winter in de wegkoersen. Voor mij is namelijk het moment nog niet gekomen om vol voor het veldrijden te kiezen."

In de ploegspecial van Cycling.be komen alle WorldTourploegen maar ook pro continentale teams als Roompot en Wanty aan bod. Verder lees je interviews met Marianne Vos, Lars Boom, Amalie Dideriksen, Antwan Tolhoek en kersvers wereldkampioen bij de beloften Joris Nieuwenhuis. De Nederlandse editie van Cycling.be is te koop in de betere kiosk, maar ook te verkrijgen via Blendle.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl