Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse vrouwenteams leveren kampioenen

Maandag 24 juni 2013

Women - De Nederlandse UCI-vrouwenteams Rabobank-Liv/Giant en Boels-Dolmans kenden een succesvol NK-weekeinde. Waar de laatste formatie het vooral van de buitenlandse prestaties moest hebben, was Rabobank ook in eigen land zeer succesvol.

De ploeg van Koos Moerenhout vulde in Kerkrade immers het gehele NK-podium met Lucinda Brand, Marianne Vos (tweede) en Annemiek van Vleuten (derde). Bovendien werd Liesbet de Vocht de nieuwe Belgische kampioene, waar Pauline Ferrand Prevot eerder deze week de tijdrittitel greep. Bij Boels-Dolmans moest men het in Nederland stellen met een bescheiden tiende plaats voor Adrie Visser, maar kroonde Lizzie Armitstead zich tot de nieuwe Brits kampioene. Eerder in de week was zij ook tweede op het tijdritkampioenschap van haar land. In Duitsland was Romy Kasper namens de ploeg derde.

Foto: © Simon Wilkonson

http://www.swpixcyclingphotos.com/

Overige kampioenes: Andrea Graus (Oostenrijk), Cecilie Johnsen (Noorwegen), Dalia Muccioli (Italie) Christine Majerus (Luxemburg), Emilia Fahlin (Zweden), Ane Santesteban (Spanje), Trixi Worrack (Duitsland), Elise Delzenne (Frankrijk) en Doris Schweizer (Zwitserland).



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl