Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink fit genoeg voor nieuwe uitdaging

Maandag 24 juni 2013

Elite men - Hoewel hij gisteren nog viel tijdens de beginfase van het NK op de weg, komt de Tour absoluut niet in gevaar voor Robert Gesink. “Alleen tijdens het diep ademhalen heb ik nog wat last van mijn ribben”, sprak de vanaf vandaag voor Team Belkin koersende klimmer.

Gesink, die de laatste jaren tijdens grote rondes altijd als kopman fungeerde voor zijn ploeg, start zaterdag op Corsica voor het eerst met een ander doel aan de Tour de France. Namelijk het bijstaan van kopman Bauke Mollema. “Dit betekent veel minder stress en bovendien hoef ik niet constant bij de eerste dertig te rijden. Op deze manier verwacht ik dat ik met veel meer plezier de Tour kan beleven. En ik denk dat dit prima in mijn carrièreontwikkeling past”, aldus de renner die vorig jaar noodgedwongen moest afstappen in de Tour.

Bauke verdient kopmanschap

“Het zou zo maar kunnen zijn dat ik dit jaar als 63e eindig in het klassement. Want met de ploeg is afgesproken dat ik mij daar helemaal niet op hoef te richten. Dat Bauke de kopman is, is volledig terecht. Hij heeft dit seizoen laten zien dat hij het kopmanschap verdient. Vorig jaar heeft hij mij goed bijgestaan tijdens de Vuelta en nu hoop ik hem van dienst te zijn.”

Ritzege niet gemakkelijk

Over zijn eigen ambities is de geboren Varssevelder duidelijk. “Natuurlijk zijn er ook een paar etappes waar ik wil mee doen om de zege. De rit naar Alpe d’Huez is bijvoorbeeld geweldig. Maar meedoen om een etappe is niet makkelijk. Tijdens de Giro van dit jaar was ik pas voor het eerst echt heel dicht bij een dagzege in een grote ronde. In de Tour van 2010 werd ik dan een keer derde, maar was mijn kans op de zege een stuk kleiner. Wat dat betreft was het mechanische probleem in de Giro heel frustrerend. Zo vaak kom je namelijk niet in eem positie om te winnen. Toch ben ik niet van plan om zo maar wat minuten te verspelen, zodat de kans op een ontsnapping groter wordt. Dat past niet bij mij.”

Niet voor bolletjestrui

Wat volgens Gesink ook niet bij hem past, is het strijden om de bolletjestrui. "Als je die wilt winnen, moet je zeker een paar keer mee in de vroege ontsnapping. En ik ben meer een type voor de eindfase”, besloot de 27-jarige Gesink, die zaterdag alweer aan zijn negende grote ronde begint.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl