Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe datum internationale veldrit Huijbergen

Donderdag 23 februari 2017

Offroad - De organisatie van de veldrit in Huijbergen heeft met zaterdag 6 januari een nieuwe datum bemachtigd voor volgende winter.

De toegewezen datum vanuit de UCI 29 oktober 2017 bleek een niet al te gunstige datum te zijn, aangezien op deze datum ook de Internationale Cyclo Cross Ruddervoorde plaatsvindt. Er is naar een andere datum gezocht. Met tussenkomst van de KNWU is er door de UCI een veel gunstigere datum uit de bus gekomen, namelijk zaterdag 6 januari 2018.  Op deze dag zijn er in West Europa geen cyclo cross wedstrijden en zullen de beste renners beschikbaar zijn om in Huijbergen aan de start te komen.

De KNWU heeft de organisatie van Huijbergen verder definitief groen licht gegeven om de organisatie van het NK veldrijden 2019 aan Huijbergen toe te wijzen. Na de NK’s in 2003, 2006, 2009 en 2012 zal het kampioenschap voor de 5de maal plaatsvinden over het bekende parcours aan de Nootjesberg en de Tiestenduin. Beiden waren tijdens het EK veldrijden 2015 ook de scherprechters. De chicken run zal dan ook weer in het parcours opgenomen worden. Daarnaast heeft parcoursverantwoordelijke Jan Maas enkele mooie nieuwe passages in gedachten om deze in het parcours op te nemen. Het parcours staat bekend als een van de mooiste in Nederland en omliggende landen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl