Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BMC wint ploegentijdrit Tirreno, Lotto-Jumbo zesde

Woensdag 08 maart 2017

Elite men - BMC heeft de openiningsploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De als laatst gestarte ploeg reed in extremis Quick-Step Floors (met Niki Terpstra) uit de hotseat.

De marge tussen de twee ploegen bedroeg zeventien tellen. LottoNL-Jumbo werd zesde. De ploeg met onder anderen Lars Boom en Robert Gesink gaf veertig tellen toe. Damiano Caruso leidt in het klassement. Bij Lotto-Jumbo werd men opgeschrikt door een val van Primoz Roglic net voor de start. Lars Boom is terug in koers na zijn valpartij in de Omloop Het Nieuwsblad en vervolgens zijn opgave in Kuurne-Brussel-Kuurne. “De ploegentijdrit voelde goed. Het liep erg lekker. Ondanks de val van Primoz kort voor de start. Ik zag het niet gebeuren, maar ik heb meteen geprobeerd hem te kalmeren. De dokter verbond snel zijn vinger en vanaf de start zijn we volgas gegaan.”

Tom Dumoulin (Sunweb) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo) verloren bijna een minuut. Dumoulin sprak van een teleurstellend resultaat. "We waren niet snel genoeg en ik voel een lichte teleurstelling, net als de andere jongens van het team. Maar ik kijk ook vooruit naar de volgende ritten, waarin we progressie willen tonen.

1. BMC 23.20

2. Quick-Step Floors 0.17

3. FDJ 0.22

4. Movistar 0.22

5. Orica-Scott 0.25

6. LottoNL-Jumbo 0.40

7. Lotto-Soudal 0.52

8. Bahrain-Merida 0.53

9. Dimension Data 0.53

10. Astana 0.55

11. Sunweb 0.56

12. Trek-Segafredo 0.58

Foto: © LaPresse - D'Alberto / Ferrari



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl