Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen nipt geklopt in Parijs-Nice

Donderdag 09 maart 2017

Elite men - André Greipel heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Duitser van Lotto-Soudal zag Dylan Groenwegen de sprint aangaan, maar wist de Nederlands kampioen te verslaan.

Demare kwam de Amsterdammer van LottoNL-Jumbo ook nog nipt voorbij. Groenewegen kreeg een mooie revanche voor twee dagen eerder toen zijn sprinttrein letterlijk en figuurlijk ontspoorde.

“Het was vrij hectisch’, zegt Groenewegen na de finish. “Ik had geen keuze en moest vroeg aan gaan. Toen Greipel erover heen, kwam merkte ik meteen dat hij sterker was. Als je verliest omdat iemand sterker is, moet je het daarmee doen. We mogen tevreden zijn met een derde plek in dit veld.”

Volgens Groenewegen revancheerde zijn ploeg zich, nadat er tijdens de derde rit de verkeerde kant van een rotonde werd genomen. “Dinsdag verknalde wij het zelf, vandaag hebben wij dat aardig rechtgezet. Na het klimmetje reden mijn ploeggenoten mij naar voren. In de finale hebben we lang gewacht en zijn we goed bij elkaar gebleven.” Het wachten om aan te gaan is volgens Groenewegen een goede verbetering. “We proberen steeds langer te wachten voordat we met de sprinttrein aan gaan. Dat ging vandaag goed. Vorig jaar, tijdens de Tour, durfden we niet te wachten. Als je ziet hoe we dat nu doen, mogen we daar tevreden mee zijn.”

Foto: © ASO/A. Broadway

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl