Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dion Beukeboom wint Zuid-Holland

Zaterdag 11 maart 2017

Elite men - Dion Beukeboom heeft de 64e editie van de Ronde van Zuid-Holland op zijn naam geschreven. De renner uit de continentale wielerstal van Destil-Jo Piels demarreerde op ruim vier kilometer van de finish en soleerde vervolgens op het Haagse Kijkduin naar de bloemen.

Tekst: Dan Rolandus

Yoeri Havik won de sprint om de tweede plaats door Gerben Thijssen uit de Belgische opleidingsploeg Lotto-Soudal naar het derde plan te verwijzen. ,Het was een lastige koers waarin sommige ploegen wilden controleren. Wij hadden samen met Metec het plan om zonder gezeik lekker aan te vallen. Het was in de laatste kilometers met de zijwind best lastig. Ik ben superblij met deze overwinning, want dit is een mooie opsteker naar het WK individuele- en ploegenachtervolging in Hongkong (12 tot en met 16 april, DR).’’ De 28-jarige semiprofessional uit de continentale formatie van Destil-Jo Piels trok op krap vijf kilometer van de finish aan zijn stutten en liet zich door het aanstormende peloton niet meer achterhalen. ,,De laatste vier kilometer was met een fikse inspanning een goede voorbereiding op het WK. Ik zat in het wiel van ‘de Stroet’ (Rens te Stroet, DR) en die riep mij toe te gaan. Ik zag na twee keer omkijken dat ik een flink gat had geslagen. Ik weet dat ik solo kan rijden en als je dit dan waarmaakt is het een bekroning’’, aldus de Amsterdammer.

Mallorca
De 64e Ronde van Zuid-Holland over 172 kilometer ontbeerde de nodige wind waardoor ontsnappen nauwelijks mogelijk was. Dus leek de klassiekers op een massasprint uit te draaien. Doch Dion Beukeboom gooide olie op het vuur en besloot op enig aandringen van Rens te Stroet maar eens op avontuur te gaan en met succes. Yoeri Havik was content met de tweede plaats. ,,Ik wilde op de Maasdijk nog wat ondernemen, maar dat bleek zinloos. Ik wilde het op 10 kilometer van de streep vervolgens laten aankomen op de sprint. Na enkele demarrages heb ik me schuil gehouden. Toen Dion was vertrokken wist ik dat hij het solo kon afmaken. Ik liep nog met de gedachte om te reageren, maar hij is een vriend van mij’’, lachte de Assendelfter. ,,Nadat ik de sprint van het peloton had gewonnen, had ik er wel een beetje spijt van. De hoofdzaak was dat ik in deze koers wedstrijdritme wilde opdoen voor de finalezesdaagse op de baan samen met Wim (Stroetinga, DR) op Mallorca. Daarnaast hoop ik in april met Wim op de koppelkoers te mogen meedoen op het WK in Hongkong’’, aldus besloot de winnaar van de Zesdaagse van Berlijn en podiumplaatsen in Bremen en Kopenhagen.

 

Uitslag 64e Ronde van Zuid-Holland voor elite/beloften: >1. Dion Beukeboom (Amsterdam), 2. Yoeri Havik (Assendelft), 3. Gerben Thijssen (Genk, B.), 4. Arvid de Kleijn (Herveld), 5. Jasper Bovenhuis (Staphorst), 6. Bas van der Kooij (Maassluis), 7. Yves Coolen (Kasterlee, B.), 8. Tibo Nevens (Afligem, B.). 9. Mathijs Paasschens (Leuven, B.), 10. Milan Menten (Bilzen, B.).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl